Nieuwbouw Hotels van Oranje Noordwijk

11 april 2016
Nieuwbouw Hotels van Oranje Noordwijk

De Hotels van Oranje en de gemeente Noordwijk hebben een akkoord bereikt over nieuwbouw aan de Noordwijkse boulevard. Met het plan voor
uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses, is een investering van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

De eigenaren van de hotels, Bram Mol en Charles de Boer, zijn verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is en de economie van Noordwijk hiermee wordt versterkt. "Na vijf jaar van plannen maken, overleg, dialoog en vertraging kunnen we nu eindelijk aan de slag. Dat is goed voor de Hotels van Oranje en het is goed voor de dynamiek in Noordwijk en aan de boulevard. Want de gemeente en de inwoners profiteren van deze duurzame investeringen die de internationale positie van de badplaats versterken", aldus Mol.

De Hotels van Oranje hebben de afgelopen jaren veel energie en tijd gestoken in de dialoog met omwonenden, bewonersgroepen en politieke partijen over de ambitieuze plannen. De plannen zijn naar aanleiding van het overleg met deze partijen ook op onderdelen aangepast, waaronder de hoogte van een deel van de nieuwbouw ten opzichte van het hoogteniveau van de vuurtoren.

*Internationale congresplaats*
Bram Mol: "De nieuwbouwplannen bieden Noordwijk een uitgelezen kans om zich ook in de toekomst als internationale congresplaats te blijven manifesteren. Bovendien zijn de investeringen goed voor de werkgelegenheid, wordt de lokale economie gestimuleerd en krijgt de Noordwijkse boulevard een geweldige stimulans met een levendige plint.”

De unanieme instemming van de gehele Noordwijkse gemeenteraad met de nieuwbouwplannen leiden volgens de Hotels van Oranje onherroepelijk tot versterking van Noordwijk als internationale badplaats. ,,Wij voelen ons gesterkt door de eenheid in de gemeenteraad en het brede draagvlak onder de inwoners voor de plannen die nu werkelijkheid worden. Dit is heel erg goed voor Noordwijk,” aldus Mol.
Het akkoord kwam tot stand na intensieve en constructieve gesprekken met vertegenwoordigers van politieke partijen in Noordwijk. Voor meer informatie: www.noordwijkinontwikkeling.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws