Nieuwe duurzaamheidsstrategie voor Accor

16 april 2012 |
Nieuwe duurzaamheidsstrategie voor Accor

Accor Hotels heeft wereldwijd een nieuwe duurzame groeistrategie, PLANET 21, gelanceerd. In de strategie moeten ontwikkeling en duurzaamheid hand in hand gaan.

Betrokkenheid
De internationale hotelketen krijgt er jaarlijks internationaal 40.000 nieuwe hotelkamers bij en wil haar ontwikkeling verbinden met duurzame groei, met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap. Dat doet de keten door alle hotels en gasten te betrekken bij het nieuwe programma.

21 beloften
De naam PLANET 21 is ontleend aan het in 1992 in Rio ondertekende programma 'Agenda 21'. PLANET 21 bestaat uit 21 beloften en eenzelfde aantal gekwantificeerde doelen, die Accor Hotels zich gesteld heeft met het oog op 2015, zoals bijvoorbeeld: cursussen ziektepreventie voor medewerkers, verkrijgbaarheid van evenwichtige maaltijden, gebruik van producten met eco-label en vermindering van het water- en energieverbruik.

Op weg naar nummer één
"Nu Accor Hotels een fase van aanhoudende expansie in gaat, met als doel om wereldwijd de belangrijkste speler te worden in de hotelbranche, bevestigen we nogmaals onze keuze voor een verantwoorde groei, die voor iedereen een gemeenschappelijke meerwaarde kan genereren. Met PLANET 21 stellen we duurzame gastvrijheid centraal in onze strategie, ontwikkeling en innovatie", zegt Denis Hennequin, CEO van Accor Hotels.

Goed voor concurrentiepositie
"Ik ben ervan overtuigd dat deze duurzame ontwikkeling ons naar een nieuw ondernemingsmodel leidt. PLANET 21 versterkt de concurrentiepositie van onze merken enorm, het vergroot de aantrekkingskracht voor onze gasten en de loyaliteit van onze medewerkers", aldus Hennequin.

Slim reizen en verblijven
Accor Hotels Nederland zet binnen haar nieuwe MVO-strategie ook nadrukkelijk in op de strategische pijler Innovatie. Om deze reden organiseerde de hotelketen onlangs in het Novotel Amsterdam City een discussiebijeenkomst waarbij bedrijven en organisaties uit het hele land met elkaar spreken over ‘slim reizen & verblijven’, met als doel om nieuwe, slimme concepten te bedenken om de reis en het verblijf van de gast nog milieuvriendelijker te maken.

Nieuwe vervoersvormen
Deelnemer aan de discussie, algemeen directeur van Accor Nederland Caro van Eekelen: “Onze gasten, veelal zakenreizigers, komen onderweg steeds vaker in aanraking met chiptechnologie, met nieuwe vervoersvormen en met openbaarvervoerbedrijven die samenwerken zodat het overstappen snel, gemakkelijk en duurzaam is.

Verduurzamen
Als hotelketen maken wij ook onderdeel uit van deze mobiliteitsketen, en daarom willen we nu een nieuwe stap zetten door samen met leveranciers en partners te kijken wat we buiten de muren van onze hotels kunnen doen om de reis verder te verduurzamen.”

Deelnemers
Onder de deelnemers zijn Carolien Gehrels, wethouder van de gemeente Amsterdam, en Inka Pieter, hoofd duurzaamheid bij de KLM. Zij gaan samen met bedrijven en organisaties in gesprek over duurzaam reizen en verblijven. Het betreft onder meer: BP, Bouwinvest, Climate Neutral Group, Essent, DeliXL, ING Wholesale Banking, Koninklijke BAM, ministeries van I&M en EL&I, Nederlandse Spoorwegen en Volkswagen/Audi.

Foto: Deelnemers aan de discussie in het Novotel, (foto: Christiaan Krop)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Awards Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Columns
Column Tanja Seegers: Ik pas me aan

Ik fiets door prachtige groene wijngaarden en verlaten Franse dorpen. De wind waait door mijn haren. Heel even voel ik me zo vrij als een vogel. Een moment van geluk. Vrijheid; de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individue ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: