Nieuwe general managers voor twee Apollo hotels

Auteur: Thijs Jacobs
Hotelketens 18 december 2019
Nieuwe general managers voor twee Apollo hotels

Ivo Kranendonk en Bart Olinga zijn aangesteld als nieuwe General Managers van Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach en Apollo Hotel Groningen. Met hun jarenlange ervaring in de hotelindustrie zullen zij zich er hard voor maken om hun hotels meer te laten zijn dan slechts een plek om te slapen, maar juist een plaats om te ontmoeten, inspireren, eten, ontspannen, werken en vergaderen.

APOLLO HOTEL IJMUIDEN SEAPORT BEACH

Ivo Kranendonk, geboren en getogen in Maputo, de hoofdstad van Mozambique, kwam na het voltooien van zijn middelbare school naar Nederland om Hotel Management te studeren aan de Business School Notenboom te Hilversum. Hij is binnen zijn carrière meermaals aan de slag geweest bij Apollo IJmuiden Seaport Beach; zo werkte hij er in 2004 als stagiaire en keerde hij in 2012 opnieuw terug naar Apollo IJmuiden en later zelfs naar Apollo Hotel Veluwe de Beyaerd. Nu is hij wederom terug in IJmuiden, dit keer als General Manager. “Het voelt voor mij écht als thuiskomen. Ik heb ontzettend veel zin om met het team aan de slag te gaan en dit het beste conferentie- en familiehotel uit de omgeving te maken! We gaan onze unieke locatie, culinaire kwaliteiten en gastvrijheid optimaal inzetten voor een unieke klantervaring.”

APOLLO HOTEL GRONINGEN

Ook Apollo Hotel Groningen krijgt een nieuwe General Manager. Bart Olinga, Groninger in hart en nieren, begon zijn carrière in de gastvrijheidsindustrie door zijn bijbaantje in de horeca tijdens zijn studie aan de PABO, maar het horecavirus had hem al snel in zijn greep. Na een aantal jaar aan het hoofd te hebben gestaan van een klein boetiekhotel in hartje Groningen, ging hij begin 2018 aan de slag als F&B-manager bij The Student Hotel. “Maar toen de positie van Hotel Manager in Apollo Hotel Groningen vrijkwam, hoefde ik niet lang na te denken. Een mooie kans om te werken in een snelgroeiende, vooruitstrevende en eigenwijze hotelketen in mijn stad! En wat is Apollo Hotel Groningen een mooi product! Nette, stijlvolle hotelkamers. Een stoer, maar gastvrij restaurant. En lieve en bevlogen medewerkers. Ik wil samen met dit team Apollo Hotel Groningen maken tot een ‘hub’ om te slapen, eten, vergaderen, werken, ontspannen, ontmoeten en inspireren. Een plek die bruist van de energie. Apollo Hotel Groningen is er klaar voor!”

CHEF’S! FOOD & DRINKS

Beide General Managers staan aan het roer van een nieuwe koers. Zo kwam vorige week naar buiten dat er per april 2020 een 3e vestiging zal worden geopend van Chef’s! Food & Drinks in het Apollo Hotel IJmuiden, wat samenvalt met een volledige renovatie van de begane grond van het hotel. Ook in Apollo Hotel Groningen zit een Chef’s! Food & Drinks. Het is aan Ivo Kranendonk en Bart Olinga om het motto 'Open Kitchen, No Secrets' tot zijn recht te laten komen.  

Overig nieuws