Nieuwe serre Golden Tulip Hotel Central geopend

9 september 2019 | Thijs Jacobs

Golden Tulip Hotel Central (Den Bosch) ondergaat een groots renovatieproject. Naast onder andere de vernieuwing en toevoeging van Live Cooking aan de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht, brasserie Cé, realisatie van een luxe penthouse en de renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers, werd de afgelopen maanden ook een volledig nieuwe serre en ingang gerealiseerd. Dit compleet nieuwe aanzicht van het hotel werd afgelopen maandag feestelijk en officieel geopend door niemand minder dan de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk.

Feestelijke en bijzondere opening

De opening van de nieuwe serre is een bijzonder moment voor zowel Golden Tulip Hotel Central zelf als voor de stad ’s-Hertogenbosch. Het familiebedrijf is namelijk al sinds 1905 de huiskamer van de stad, waar mensen samen komen, verhalen uitwisselen of een bijzondere gebeurtenis vieren. De afgelopen maanden werd hier een compleet nieuwe serre gerealiseerd, die afgelopen maandag feestelijk werd geopend. Naast een bijzonder gevelconcert van o.a. Sopraan Jannelieke Schmidt, jazztrompettist Eric Vloeimans en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch had de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk de eer om deze opening officieel te maken door de ontwerpen van de toegang aan de markt te onthullen. Hij benadrukte onder andere de belangrijke rol van het hotel: ‘’Zo’n terras en zo’n markt is waar we in Europa veel aan te danken hebben. Dit is de uitvinding van de publieke ruimte, een plek waar mensen gezellig samen zijn, elkaar ontmoeten en het gesprek aangaan en van daaruit verder bouwen aan onze samenleving.’’

De nieuwe serre is geheel in lijn met het grootschalige renovatieproject dat Golden Tulip Hotel Central ondergaat. Directeur Karin Rademaker vertelt trots: ‘’Met de nieuwe ingang en serre geven we een nieuw gezicht terug aan onze mooie stad; eigentijds, en met respect voor het verleden. Onze gasten, van alle nationaliteiten en van jong tot oud, kunnen vanaf de eerste rang van De Markt genieten!’’

Tasjes voor het goede doel

Tijdens de verbouwing van de serre moest uiteraard een schutting worden geplaatst voor de veiligheid. Het zeil van deze schutting werd ontworpen door Antoine Hoedemakers (Artishock). Van dit zeil zijn nu unieke tasjes gemaakt die te koop zijn bij Golden Tulip Hotel Central. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Swim to Fight Cancer wat op 15 september in Den Bosch plaatsvindt. Ook Karin Rademaker zwemt hier mee.

Nieuwe serre Brasserie Cé

Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast heeft de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kon uiteraard niet achterblijven en kreeg ook een facelift door de luifel en het tourniquet te vervangen.

Grootschalige renovatie

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van Brasserie Cé en keuken. Vorig jaar was de Moriaenbar aan de beurt. Ook worden alle 125 hotelkamers worden compleet gerenoveerd en zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers,

Hotel Central ontvangt al jaren gasten op een hele persoonlijke wijze. Aandacht is de leidraad geweest in het boutique concept met als resultaat een kameropzet welke uitgebreid is met een unieke eigen toevoeging. Gekozen is voor zowel een helder kamerbeeld in wit-tonen, nieuwe tapijten en badkameropzet welke zowel een luxe als een frisse uitstraling hebben, aangevuld met een per kamer ontworpen custommade behang. Iedere kamer krijgt hierdoor een nog persoonlijker karakter.

Volgens Feran Thomassen, de interieurarchitect van het hotel: "We spelen, door die keuze, een spel tussen wit en kleurtonen, waar motieven, middels spiegels zorgen voor extra beleving. De verfijning en het oog voor detail, als ook een stuk persoonlijke aandacht is wat Central blijft geven aan haar gasten."

Over Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een viersterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand midden in het hart van ’s-Hertogenbosch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: