NUMA Group krijgt er ruim 800 units bij met overname Native Places

Auteur: redactie
Overname 9 juli 2024
NUMA Group krijgt er ruim 800 units bij met overname Native Places

NUMA Group heeft Native Places, onderdeel van Native Holdings, overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag. Native Residential zal onderdeel blijven van Native Holdings. Native Places, gevestigd in Londen, is een pionier op het gebied van lifestyle-aparthotels en serviced appartementen, met meer dan 800 units in het Verenigd Koninkrijk.

Het portfolio van Native Places omvat een scala aan accommodaties, variërend van kleine tot middelgrote serviced appartementen onder het merk The Apartment Collection in Londen, tot grootschalige Native Apart Hotels in Londen, Manchester, Edinburgh en Glasgow. Bij een verblijf in Native Apart Hotels krijgen gasten de vrijheid van een appartement gecombineerd met het comfort en de diensten van een boutiquehotel.

Het Native Places-merk geniet brede erkenning in zowel de vrijetijds- als zakelijke markten. Het staat bekend om zijn prachtig samengestelde en esthetisch ontworpen accommodaties die de unieke eigenschappen en charme van hun omgeving weerspiegelen. De eigendommen van Native Places worden hoog gewaardeerd op alle belangrijke platforms. Native Places heeft een missie gericht op het bouwen van verbindingen via omgevingen, ervaringen en momenten. Ze omarmen daarbij de inclusiviteit en diversiteit van de Native Places community, waardoor ze perfect aansluiten bij de filosofie van NUMA.

De overname van Native Places markeert een logische voortzetting van de groeistrategie van NUMA in heel Europa. NUMA richt zich op hotel- en commercieel vastgoed op centrale locaties in de grote Europese steden, met het oog op de conversie naar gedigitaliseerde hotels. Het bedrijf richt zich op levendige buurten en de belangrijkste vraagfactoren voor toeristen en zakenreizigers.

NUMA Group heeft onlangs 2 miljard euro aan vastgoedvermogen onder beheer bereikt en beheert ruim 6.500 kamers en appartementen verspreid over 34 grote steden in 14 Europese landen. Native Places zal ruim 800 nieuwe units toevoegen aan de vastgoedportefeuille van NUMA, waardoor het totaal op ruim 7.300 units komt.

NUMA streeft ernaar de Europese hospitalitysector, die een waarde heeft van meer dan 100 miljard euro, te transformeren en in te spelen op veranderende consumentenvoorkeuren. Dit gebeurt terwijl korte termijn verhuurplatforms steeds meer te maken krijgen met strenge stedelijke regelgeving, vooral met betrekking tot het misbruik van woningen.

“Bij NUMA is het onze missie om het hospitalitylandschap opnieuw te definiëren en af te stemmen op de eisen van de hedendaagse consument. We lopen voorop bij het digitaliseren en verbeteren van de hele reiservaring, waarbij we voortdurend op zoek zijn naar innovatieve manieren om de verbinding tussen onze gasten en hun favoriete stedelijke bestemmingen te verdiepen,” aldus Christian Gaiser, CEO en medeoprichter van NUMA Group.

“We streven ernaar een leidende positie te verwerven in de belangrijkste steden van Groot-Brittannië, waarbij Londen de nummer 1 Europese hospitalitymarkt is. Dankzij Native Places krijgen we toegang tot een zeer sterk merk dat erkend wordt door vakantiegangers en zakenreizigers. Native Places heeft een substantieel direct aandeel opgebouwd via zijn zakelijke distributiekanalen. Het uitzonderlijke en historische portfolio van Native Places vormt een perfecte aanvulling op onze expansiestrategie, gezien de uitstekende beoordelingen en de hoge gasttevredenheid van Native Places. Deze samenwerking markeert een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de ambitie van NUMA om in heel Europa uit te breiden en een dominante positie op de Britse markt veilig te stellen.”

Guy Nixon, de oprichter van Native Places en CEO van Native Residential, zegt: “Ik ben blij te zien dat Native Places deel wordt van een pan-Europees platform dat onze zakelijke en recreatieve gasten een ruime keuze aan serviceappartementen biedt in een groeiend Europees netwerk. Ik ben ontzettend trots op het merk Native Places en het portfolio dat we door de jaren heen hebben opgebouwd.”

Olivia Immesi, de huidige CEO van Native Places, heeft een belangrijke rol gespeeld in het overnameproces en zal haar leidende rol behouden. Zowel Olivia als Archie Hunter, die de Native Places-portfolio de afgelopen jaren aanzienlijk heeft uitgebreid, zullen deze groei in samenwerking met het NUMA-team blijven bevorderen: “Ik wens het hele team van Native Places veel succes bij de overstap naar de NUMA Group.”

“Native Places is uitgegroeid tot een toonaangevende exploitant van lifestyle-aparthotels en serviceappartementen in Groot-Brittannië, en we zijn blij dat we met NUMA kunnen fuseren terwijl het zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië uitbreidt. Ik ben ongelooflijk enthousiast om het merk Native Places te blijven leiden, nu het zich aansluit bij een snel bewegend Europees en technologie gestuurd platform voor serviceappartementen, waardoor één van de grootste platforms van lifestyle-serviceappartementen in Europa ontstaat.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws