Okhuysen opent twintig flessen Petrus

2 juli 2009 |
Okhuysen opent twintig flessen Petrus

Tijdens de eerste editie van Taste of Amsterdam sloot Wijnkoperij Okhuysen het evenement af met een unieke proeverij. Het Haarlemse wijnbedrijf opende twintig flessen uit zes jaargangen van Château Pétrus, een van ’s werelds meest beroemde en kostbare wijnen. Verticale proeverijen met Château Pétrus zijn een zeldzaamheid, en met dit aantal flessen een unicum. Niet verbazingwekkend dat daarom Jean Moueix, zoon van de Château-eigenaar, en diens wijnmaker Olivier Berrouet besloten vanuit Bordeaux naar Nederland te komen om Xavier Kat van Okhuysen bij te staan.

Slechts 50 gasten kregen de kans van deze begerenswaardige wijn te proeven in het wijntheater van Taste. De warmte en de locatie, een open tent, maakten het extra uitdagend voor Xavier Kat en zijn team om de wijnen op de juiste temperatuur te serveren. Een goede temperatuur en passend glaswerk zijn cruciaal bij het proeven, wat extra geldt voor wijnen van Château Pétrus. De wijnen werden daarom tot op de graad nauwkeurig gekoeld, tijdig geopend en voorgeproefd. Alle proevers hadden ieder zes kristallen glazen, die één voor één werden gevuld.

De gasten, een mix van culinaire en wijnkenners, professionals en liefhebbers, proefden 2002, 2004, 2006, 2003, 2001 en tenslotte 2005, reeds nu al gekwalificeerd als beste jaar ooit, en stelden onvermoeibaar vragen aan de heren Moueix, Berrouet en Kat.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/okhuysen-opent-twintig-flessen-petrus/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: