Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Auteur: Thijs Jacobs
26 oktober 2020
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde tradities op een frisse manier tot leven.

Park Centraal Den Haag is gelegen in het oudste gedeelte van de binnenstad en grenst aan de beroemde Koninklijke Paleistuinen. Het hotel siert de dynamische Hofkwartierbuurt met haar zorgvuldig bewaard gebleven Nederlandse erfgoed. De geschiedenis van het pand gaat helemaal terug naar 1858. Een memorabel moment in de tijdlijn van het hotel vond plaats in 1912. In dat jaar werd het hotel het eerste, door vrouwen gerunde hotel, met een vegetarisch restaurant. Bekende beschermheren van de dag zijn onder meer kunstenaar Hilma af Klint en filosofen Bertrand Russell en Ludwig Wittgenstein.

"Ik werd verliefd op dit pand toen ik voor het eerst door de deuren liep”, zegt Bram Van Der Hoek, CEO van Sircle Collection. “Je voelt de rijke geschiedenis van het gebouw in zijn botten, en de locatie in Den Haag is ongeëvenaard."

Heropening

Het hotel heropent haar deuren met 33 extra kamers en suites, waarmee het totale aantal kamers op 153 komt. Elke kamer is uniek en het meest indrukwekkend zijn de weelderige Junior Suites op de bovenste verdieping. Het in-house ontwerpteam van Sircle Collection werd bij deze ingrijpende renovatie geïnspireerd door de rechte lijnen en kubistische vormen van de beroemde Nieuwe Haagse School. X BANK, de conceptstore van Sircle Collection welke uniek Nederlandse ontwerpers vertoont in Amsterdam, heeft elke ruimte gestyled. Het beddengoed is op maat ontworpen met het premium Franse matrasmerk TRECA.

Koninklijke Paleistuinen

Daarnaast beschikt het hotel over drie verschillende vergader- en evenementenruimtes met veel natuurlijk licht en uitzicht op de prachtige Koninklijke Paleistuinen. Gasten kunnen de hele dag door genieten van traditionele versnaperingen in de bar op de begane grond van het hotel. Het hotel heeft ook een eigen parkeergarage die exclusief beschikbaar is voor gasten. Tijdens een korte wandeling door de kronkelende geplaveide straatjes van de historische binnenstad kunnen gasten genieten van de charmante boetiekjes, cafés en het Escher Museum. Een kwartier fietsen brengt je naar het beroemdste strand van Nederland, Scheveningen.

Elk detail van het interieurontwerp en de huisstijl vertelt een verhaal dat aansluit bij het Nederlands erfgoed, zoals archiefkunst in het hotel, vintage glas-in-loodramen, hedendaagse kunst van Cate Adriana en een monumentale trap van een leerling van de beroemde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage. Andere ontwerpelementen zijn onder meer vergaderruimtes vernoemd naar Nederlandse Koninginnen en prinsessen, een merklettertype dat in 1987 is gemaakt door de Nederlandse letterontwerper Gerard Unger en een koningsblauwe kleur die je terugziet in het hele hotel.

Met deze transformatie onthult het hotel ook privé- en team werkruimten zonder bedden, beschikbaar voor de dag, week, maand of langer. Dit creatieve aanbod is bedoeld om een sociale en maatschappelijke rol te vervullen binnen de lokale community – mensen die op zoek zijn naar een ruimte buiten het huis of kantoor.

Gastenkamers en suites beginnen vanaf € 70; kantoren en werkplekken vanaf € 60.

Deze rebranding van Park Hotel Den Haag markeert een nieuw hoofdstuk, niet alleen voor het hotel, maar ook voor het concept Park Centraal. Sircle Collection verwierf het pand in Den Haag in 2017.

Over Park Centraal Hotels

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Park Centraal zich op centrale locaties, doordrenkt met hedendaags design, erfgoed en lokaal geïnspireerde eet- en drinkgelegenheden die de Nederlandse cultuur ademen. Met een ethos geïnspireerd door de kwaliteit van het leven in Nederland, wil Park Centraal de evenwichtige en sociale levensstijl van het land weerspiegelen, waar een gezonde werksfeer zorgvuldig wordt gecombineerd met plezier, wat tot uiting komt in levendige bars, muziek en kwaliteitsvoedsel. Na de opening in oktober 2019 in Amsterdam, breidde Park Centraal zich in oktober 2020 uit naar Den Haag. Park Centraal wordt beheerd door het in Amsterdam gevestigde hotelontwikkelings- en managementbedrijf Sircle Collection, opgericht door de bekroonde ondernemer Liran Wizman.

Overig nieuws