Plannen nieuw hotel in Bilthoven

20 maart 2013
Plannen nieuw hotel in Bilthoven

In Bilthoven zijn plannen voor een nieuw hotel. Gemeente De Bilt heeft een stedenbouwkundig plan opgesteld waardoor de mogelijkheid ontstaat een hotel te bouwen op de grond vlak bij het station. Van der Valk
zou interesse hebben.

*Kantoren, appartementen en een hotel*
Op de ruim zevenduizend vierkante meter grond zijn plannen om kantoren, appartementen en een hotel te bouwen. “We zijn nu nog bezig met het ontwikkelen, het is op dit moment nog onduidelijk wat er gaat gebeuren, maar er komt gegarandeerd een hotel”, aldus Frank Van Eijkelenborg, eigenaar van de grond. Hij laat weten dat er gesprekken zijn met Klaas van der Valk over een hotel, maar nog niks staat vast: “Overal verschijnen nieuwe hotels van de keten. En omdat ze hier dicht in de buurt zitten met een hotel, is het logisch dat we met hen als eerste in gesprek gaan.” De grondbezitter zegt in gesprek te gaan met andere hotels als de gesprekken met de eigenaar van de hotelketen nergens op uitlopen.

*Interessante mogelijkheid*
Volgens Donate Schuil, communicatieadviseur gemeente De Bilt, is het interessant om in het centrum een hotel te plaatsen. “Wij zien hier mogelijkheden in”, aldus de adviseur. Of er een hotel van Van der Valk komt of een ander hotel maakt voor de gemeente niets uit. “Wij zijn er voor de kader vormende en de toetsende functie in deze ontwikkelingen, welk hotel er komt en hoe het zit met de concurrente voor het Van der Valk Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt maakt voor ons niets uit.”

*Van der Valk*
Volgens Vincent van Leeuwen van Van der Valk Hotels zijn er inderdaad gesprekken gaande: “We oriënteren ons op de mogelijkheden voor een hotel op deze plaats.” Van Leeuwen zegt dat het niet duidelijk is wat Van der Valk van plan is met het hotel en wat het betekent voor het hotel in De Bilt.

Van Eijkelenborg denkt in oktober of november van dit jaar meer informatie te hebben.

Wilt u weten welke hotelbouwplannen er nog meer zijn in de hotellerie? Bekijk de website "hotelbouwplannen":http://www.hotelbouwplannen.nl/ en de "voordeelactie":http://www.hotelbouwplannen.nl/nieuws/voordeelactie-van-hotelbouwplannen-13108/ voor een abonnement.

~Maud Vissers~

Overig nieuws