Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or

27 januari 2011 |
Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or<

Marco Poldervaart, patron cuisinier van restaurant De Gastronoom in Harlingen, heeft bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2011 in Lyon de 11e plaats gehaald.? Poldervaart kookte samen met zijn commis Jan Smink (Bilderberg Hotel Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.

Het niet te onderschatten noorden
In een sterk deelnemersveld ging Rasmus Kofoed uit Denemarken er met de Bocuse d’Or 2011 vandoor. Nummer twee werd Tommy Myllmymäkiz uit Zweden en nummer drie Gunnar Hvarnes Noorwegen. Eens te meer is duidelijk dat de gastronomische kunsten uit de 'nordics' niet onderschat mogen worden.

Blij met resultaat
Poldervaart en commis Smink hoopten bij de eerste tien te eindigen. Poldervaart: "Ik ben blij met dit resultaat. Met het behalen van een plaats bij de wereldfinale hebben we ons bij de 24 besten van de wereld gekookt. Je weet hoe moeilijk het is. Het gaat om hele kleine details die het verschil maken. Zoals het bij schaatsen om tienden van seconden gaat. Natuurlijk wil je nummer één worden maar ik ben heel erg tevreden.”

Zware opgave
Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede in Houten) is trots op het team. ,,Marco en Jan hebben een prachtige prestatie geleverd. Ze hebben er erg hard voor gewerkt en niet voor niets. Deze wedstrijd is de zwaarste die er bestaat. Je moet echt alles kunnen: alle technieken beheersen en laten zien, smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Je staat er alleen met je commis. Alles moet binnen vijf uur gebeuren. Dat is een zware opgave.”

Op de foto: De visgerechten van team Poldervaart

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: