Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or

27 januari 2011 |
Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or<

Marco Poldervaart, patron cuisinier van restaurant De Gastronoom in Harlingen, heeft bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2011 in Lyon de 11e plaats gehaald.? Poldervaart kookte samen met zijn commis Jan Smink (Bilderberg Hotel Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.

Het niet te onderschatten noorden
In een sterk deelnemersveld ging Rasmus Kofoed uit Denemarken er met de Bocuse d’Or 2011 vandoor. Nummer twee werd Tommy Myllmymäkiz uit Zweden en nummer drie Gunnar Hvarnes Noorwegen. Eens te meer is duidelijk dat de gastronomische kunsten uit de 'nordics' niet onderschat mogen worden.

Blij met resultaat
Poldervaart en commis Smink hoopten bij de eerste tien te eindigen. Poldervaart: "Ik ben blij met dit resultaat. Met het behalen van een plaats bij de wereldfinale hebben we ons bij de 24 besten van de wereld gekookt. Je weet hoe moeilijk het is. Het gaat om hele kleine details die het verschil maken. Zoals het bij schaatsen om tienden van seconden gaat. Natuurlijk wil je nummer één worden maar ik ben heel erg tevreden.”

Zware opgave
Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede in Houten) is trots op het team. ,,Marco en Jan hebben een prachtige prestatie geleverd. Ze hebben er erg hard voor gewerkt en niet voor niets. Deze wedstrijd is de zwaarste die er bestaat. Je moet echt alles kunnen: alle technieken beheersen en laten zien, smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Je staat er alleen met je commis. Alles moet binnen vijf uur gebeuren. Dat is een zware opgave.”

Op de foto: De visgerechten van team Poldervaart

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: