Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or

27 januari 2011 |
Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or<

Marco Poldervaart, patron cuisinier van restaurant De Gastronoom in Harlingen, heeft bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2011 in Lyon de 11e plaats gehaald.? Poldervaart kookte samen met zijn commis Jan Smink (Bilderberg Hotel Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.

Het niet te onderschatten noorden
In een sterk deelnemersveld ging Rasmus Kofoed uit Denemarken er met de Bocuse d’Or 2011 vandoor. Nummer twee werd Tommy Myllmymäkiz uit Zweden en nummer drie Gunnar Hvarnes Noorwegen. Eens te meer is duidelijk dat de gastronomische kunsten uit de 'nordics' niet onderschat mogen worden.

Blij met resultaat
Poldervaart en commis Smink hoopten bij de eerste tien te eindigen. Poldervaart: "Ik ben blij met dit resultaat. Met het behalen van een plaats bij de wereldfinale hebben we ons bij de 24 besten van de wereld gekookt. Je weet hoe moeilijk het is. Het gaat om hele kleine details die het verschil maken. Zoals het bij schaatsen om tienden van seconden gaat. Natuurlijk wil je nummer één worden maar ik ben heel erg tevreden.”

Zware opgave
Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede in Houten) is trots op het team. ,,Marco en Jan hebben een prachtige prestatie geleverd. Ze hebben er erg hard voor gewerkt en niet voor niets. Deze wedstrijd is de zwaarste die er bestaat. Je moet echt alles kunnen: alle technieken beheersen en laten zien, smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Je staat er alleen met je commis. Alles moet binnen vijf uur gebeuren. Dat is een zware opgave.”

Op de foto: De visgerechten van team Poldervaart

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel de Heerlickheijd van Ermelo heeft een compleet nieuwe fitness

Hotel de Heerlickheijd heeft geïnvesteerd in een compleet nieuwe fitness. Gasten van het hotel en inwoners van en rondom Ermelo kunnen aan de slag met de gloednieuwe apparatuur en gewichten om optimaal te werken aan hun conditie en gezondheid. De Wellness & Fitnessclub wordt aanstaande zate...

Toerisme Coronacrisis
Helft minder Nederlanders op vakantie in maart 2020

In maart 2020 gingen er 1,7 miljoen Nederlanders minder op vakantie dan in dezelfde maand van 2019. Dit is een daling van ruim 50 procent. Over het eerste kwartaal van 2020 is de daling 18 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De daling geldt voor zowel vakanties in het buitenland a...

Achtergronden Coronacrisis
Hoteliers.com organiseert eerste drive-in masterclass

Deze week organiseerde Hoteliers.com, leverancier van commissievrije boekingssoftware voor hotels, een uniek evenement voor haar klanten. Bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder was een gedeelte van het parkeerterrein omgetoverd tot een drive-in bioscoop en op het scherm presenteerde Hoteliers.c...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: