Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs

30 november 2012 |
Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs<

Popel Coumou is door de vakjury unaniem gekozen als de winnaar van de Mercure Cultuurprijs 2012. Juryvoorzitter Caro van Eekelen en gastheer Harm Edens overhandigden de prijs.
Dit gebeurde tijdens een speciale awardavond. Gasten uit de Nederlandse cultuursector en het bedrijfsleven waren hiervan getuige in Mercure Hotel Amsterdam Aan de Amstel.

Ontspannen, genieten, ontdekken
De jury roemt het concept van Coumou om haar eigenheid, haar speciale manier van werken, waarbij de collagetechniek centraal staat. Haar fotografieconcept is technisch zeer sterk en vormt onder andere door het gebruik van de lichtinval een prachtig geheel. Het concept straalt een zekere mate van rust uit en dit past goed in een hotelomgeving. Coumou had als doel voor ogen, dat de gasten kunnen ontspannen en genieten, maar ook worden geprikkeld om te gaan ontdekken. Volgens de jury is zij hier uitermate goed in geslaagd.

Ook volgend jaar
Juryvoorzitter Caro van Eekelen, managing director Accor Hotels Nederland: “Ik ben bijzonder trots op het succes van de Mercure Cultuurprijs. Eén van de initiatieven waarmee Mercure hotels de Nederlandse kunst- en cultuursector steunt. Ook in 2013 keert de Mercure Cultuurprijs terug, want talentvolle kunstenaars zijn immers van grote culturele en economische waarde voor Nederland en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.”

Vakjury
Naast Caro van Eekelen bestond de vakjury dit jaar uit: Carli Hermès (fotograaf), Charlotte van Lingen (Kunsthal Rotterdam), Iebele van der Meulen (LINDA), Caroline O’Breen (Seelevel Gallery), Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag), Ranti Tjan (sundaymorning@ekwc), Gerrit Uittenbogaard (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst). Zij hebben in hun beoordeling met name gelet op kwaliteit, innovatie, vormgeving, techniek en de mate waarin het concept past bij Mercure hotels.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: