Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs

30 november 2012
Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs

Popel Coumou is door de vakjury unaniem gekozen als de winnaar van de Mercure Cultuurprijs 2012. Juryvoorzitter Caro van Eekelen en gastheer Harm Edens overhandigden de prijs.
Dit gebeurde tijdens een speciale awardavond. Gasten uit de Nederlandse cultuursector en het bedrijfsleven waren hiervan getuige in Mercure Hotel Amsterdam Aan de Amstel.

*Ontspannen, genieten, ontdekken*
De jury roemt het concept van Coumou om haar eigenheid, haar speciale manier van werken, waarbij de collagetechniek centraal staat. Haar fotografieconcept is technisch zeer sterk en vormt onder andere door het gebruik van de lichtinval een prachtig geheel. Het concept straalt een zekere mate van rust uit en dit past goed in een hotelomgeving. Coumou had als doel voor ogen, dat de gasten kunnen ontspannen en genieten, maar ook worden geprikkeld om te gaan ontdekken. Volgens de jury is zij hier uitermate goed in geslaagd.

*Ook volgend jaar*
Juryvoorzitter Caro van Eekelen, managing director Accor Hotels Nederland: “Ik ben bijzonder trots op het succes van de Mercure Cultuurprijs. Eén van de initiatieven waarmee Mercure hotels de Nederlandse kunst- en cultuursector steunt. Ook in 2013 keert de Mercure Cultuurprijs terug, want talentvolle kunstenaars zijn immers van grote culturele en economische waarde voor Nederland en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.”

*Vakjury*
Naast Caro van Eekelen bestond de vakjury dit jaar uit: Carli Hermès (fotograaf), Charlotte van Lingen (Kunsthal Rotterdam), Iebele van der Meulen (LINDA), Caroline O’Breen (Seelevel Gallery), Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag), Ranti Tjan (sundaymorning@ekwc), Gerrit Uittenbogaard (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst). Zij hebben in hun beoordeling met name gelet op kwaliteit, innovatie, vormgeving, techniek en de mate waarin het concept past bij Mercure hotels.

~Frank Lindner~

Overig nieuws