Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs

30 november 2012 |
Popel Coumou wint Mercure Cultuurprijs<

Popel Coumou is door de vakjury unaniem gekozen als de winnaar van de Mercure Cultuurprijs 2012. Juryvoorzitter Caro van Eekelen en gastheer Harm Edens overhandigden de prijs.
Dit gebeurde tijdens een speciale awardavond. Gasten uit de Nederlandse cultuursector en het bedrijfsleven waren hiervan getuige in Mercure Hotel Amsterdam Aan de Amstel.

Ontspannen, genieten, ontdekken
De jury roemt het concept van Coumou om haar eigenheid, haar speciale manier van werken, waarbij de collagetechniek centraal staat. Haar fotografieconcept is technisch zeer sterk en vormt onder andere door het gebruik van de lichtinval een prachtig geheel. Het concept straalt een zekere mate van rust uit en dit past goed in een hotelomgeving. Coumou had als doel voor ogen, dat de gasten kunnen ontspannen en genieten, maar ook worden geprikkeld om te gaan ontdekken. Volgens de jury is zij hier uitermate goed in geslaagd.

Ook volgend jaar
Juryvoorzitter Caro van Eekelen, managing director Accor Hotels Nederland: “Ik ben bijzonder trots op het succes van de Mercure Cultuurprijs. Eén van de initiatieven waarmee Mercure hotels de Nederlandse kunst- en cultuursector steunt. Ook in 2013 keert de Mercure Cultuurprijs terug, want talentvolle kunstenaars zijn immers van grote culturele en economische waarde voor Nederland en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.”

Vakjury
Naast Caro van Eekelen bestond de vakjury dit jaar uit: Carli Hermès (fotograaf), Charlotte van Lingen (Kunsthal Rotterdam), Iebele van der Meulen (LINDA), Caroline O’Breen (Seelevel Gallery), Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag), Ranti Tjan (sundaymorning@ekwc), Gerrit Uittenbogaard (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst). Zij hebben in hun beoordeling met name gelet op kwaliteit, innovatie, vormgeving, techniek en de mate waarin het concept past bij Mercure hotels.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: