Porsche Design en Steigenberger richten gezamenlijk hotelmerk op

Auteur: redactie
Porsche Design en Steigenberger richten gezamenlijk hotelmerk op

Functioneel design en een unieke merkbeleving op het hoogste niveau: bij de gezamenlijke ondertekening van het contract in het Steigenberger Icon Hotel Frankfurter Hof kwamen Dr. Jan Becker (CEO Porsche Design Group) en Marcus Bernhardt (CEO Steigenberger Hotels AG/Deutsche Hospitality, links op de foto) overeen om een gezamenlijk hotelmerk op te richten. De 'Steigenberger Porsche Design Hotels' zullen worden gebouwd in geselecteerde internationale metropolen. Het unieke hotelconcept is gepositioneerd in het luxe lifestyle segment.

De samenwerking is een belangrijke stap voor beide ondernemingen. "Steigenberger Hotels & Resorts en Porsche Design delen gemeenschappelijke waarden", zegt Dr. Jan Becker. "Wij stellen de hoogste eisen aan kwaliteit en exclusief design en streven naar voortdurende ontwikkeling. Samen willen we onze gasten een nieuwe hotelervaring bieden."

Nieuw en inspirerend product

"De twee bedrijven combineren het beste van twee werelden", zegt Marcus Bernhardt. "Porsche Design brengt een unieke designfilosofie in het partnerschap. Steigenberger staat, meer dan bijna enig ander bedrijf, al meer dan 90 jaar voor kwaliteit, service en passie in het hotelwezen. Met deze sterke punten creëren we een nieuw, inspirerend product dat je het hotelwezen opnieuw laat ontdekken."

In 1963 creëerde professor Ferdinand Alexander Porsche de 911, een van de belangrijkste designobjecten uit de hedendaagse geschiedenis. Met zijn visie om de principes en de mythe van Porsche over de grenzen van de auto heen te brengen, richtte hij in 1972 het exclusieve lifestylemerk Porsche Design op. Zijn filosofie en designtaal leven voort in Porsche Design-producten tot op de dag van vandaag. Albert Steigenberger creëerde het eerste Steigenberger Hotel in 1930 met het Europäischer Hof in Baden-Baden, dat de stichtingsmythe werd van Steigenberger Hotels AG, dat vandaag 160 hotels heeft op drie continenten. Sinds 2020 maakt Deutsche Hospitality deel uit van de Huazhu Group, een van de grootste hotelbedrijven ter wereld met meer dan 7000 hotels en 174 miljoen leden van haar bonusprogramma H Rewards.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws