Prijs vastgoed van hotels New York piekt

17 juni 2013
Prijs vastgoed van hotels New York piekt

Het is nog even koffiedik kijken, maar de meeste indicatoren wijzen er op dat de investeringen in hotelpanden in New York dit jaar op recordhoogte zullen uitkomen. Uit cijfers van
de CBRE Group blijkt dat dit jaar een hotelvastgoedtransactiewaarde wordt verwacht van 3 miljard dollar. Omgerekend komt dit uit op een prijs per hotelkamer van 600.000 dollar. Dit is een nieuw record.

*Lichten op groen*
Een stuwende factor is de aanhoudend stijgende RevPAR. In het eerste kwartaal van 2013 lag de gemiddelde omzet per kamer in the Big Apple 9 procent hoger dan in 2012. Verder kent New York de meest solide kapitaal- en investeringsstromen sinds het uitbreken van de economische crisis in 2007.

*Select service hotels*
Uit het rapport van CBRE blijkt tevens dat er de laatste jaren meer aandacht is voor limited en select service hotels en dat er relatief minder interesse is voor full service hotels. Verwacht wordt dat het gat tussen beide hotelvormen de komende jaren kleiner zal worden, zeker wanneer men kijkt naar nieuwe hotelprojecten. Deze zijn, Manhattan als voorbeeld nemend, merendeels van het select service type.

Foto: "NYC & Company/Marley White":http://www.nycgo.com

~Frank Lindner~

Overig nieuws