Prijzen van vijfsterrenhotels stijgen licht met 1,5%

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Nederlandse reizigers hebben vorig jaar iets meer betaald voor vijfsterrenhotels. De prijzen stegen met met 1,5%. Uitschieters waren Curaçao en Chiang Mai (Thailand), waar de prijzen stegen met meer dan 100%. Voor hotels op Mallorca en in Sevilla werd vorig jaar ook 50% meer betaald. De prijzen van viersterrenhotels bleven gelijk aan die van 2015. Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com™.

Uit het Star Ratings rapport, het tweede deel van de Hotel Price Index™ (HPI™) van Hotels.com, blijkt dat Nederlanders in 2016 bij het boeken van viersterrenhotels veel goedkoper uit waren dan wanneer ze voor een vijfsterrenhotel gingen: op Curaçao steeg de gemiddelde prijs van een vijfsterrenhotel met 106%, terwijl de prijs van viersterrenhotels daalde met 13%. In Toronto en op Gran Canaria stegen de prijzen van een vijfsterrenaccommodatie ook, terwijl die van een viersterrenaccommodatie daalden. In euro’s betekende dit in het extreemste geval (Vancouver) een prijsverschil van €198. 

Gemiddelde prijzen accommodaties populaire bestemmingen in 2016

Het HPI rapport laat zien dat 61 van de 100 meest populaire internationale bestemmingen viersterrenaccommodaties had met prijzen onder de €125 per nacht. Hierbij gaat het niet alleen om Aziatische bestemmingen als Bangkok en Bali. Ook in Europese bestemmingen als Rome en Sevilla kunnen hotels onder de €125 per nacht worden geboekt. Er staan echter maar elf internationale bestemmingen in de top 100 die een vijfsterrenhotel aanbieden onder de €125 per nacht.

Reizigers zijn in Kuala Lumpur (Maleisië) het goedkoopst uit voor een vijfsterrenhotel. Daar werd gemiddeld €88 per nacht betaald. Thailand heeft het meest uitgebreide aanbod. Daar waren vijf bestemmingen die vijfsterrenaccommodaties onder de €125 aanbieden.

10 populairste bestemmingen met prijzen van vijfsterrenhotels onder de ?125 per nacht:

Isabelle Pinson, vice president, EMEA voor het merk Hotels.com zegt: “Politieke en economische veranderingen hebben invloed gehad op valuta in veel landen wereldwijd. Hierdoor hadden veel mensen het afgelopen jaar een krapper reisbudget. Gelukkig toont ons onderzoek aan dat reizigers op een slimme manier goede prijzen hebben weten te vinden. Zij kozen vaker voor een betaalbaarder viersterrenhotel dat een betere prijskwaliteit verhouding bood.”

Bovengenoemde prijzen zijn de gemiddelde prijzen betaald per nacht, inclusief belasting en boekingskosten.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: