Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Auteur: Redactie
20 februari 2022
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Deze week valt de eerste Hospitality Management van dit jaar bij iedere hotelier op de mat. Een bijzondere editie die vol staat met ambitieuze plannen. Plannen die horen bij een branche die weer (in stappen) volledig mag draaien. Het voorjaar komt eraan!

Corina Waaijer, oprichtster van Fine Hotels & Suites, siert de cover van de eerste editie van Hospitality Management dit jaar. Zij opent de aankomende jaren twee bijzondere hotels in monumentale panden. In Den Haag, in het voormalig hoofdkantoor van KLM, opent in 2024 een 125 kamer tellend hotel. Ook in Leiden, in de voormalige Meelfabriek, opent ze een hotel met hetzelfde volume. “Het mooie aan een rijksmonument vind ik dat het gebouw leidend en dienend is aan alles wat erin moet komen. Ik ben geen hotelondernemer die een kast zou kunnen bouwen, de deuren open doet en de gasten laat binnenstromen. Alle projecten die ik oppak moeten een ziel hebben.” Hoe zij van een relatief klein boutique hotel groeide naar een volwassen hotelgroep, vertelt ze in dit zes pagina tellende interview.

Dat Alexander Kluit, sinds 2018 verantwoordelijk voor alle 16 Leonardo en Apollo Hotels in de Benelux, zijn eerste jaren als managing director anders had voorgesteld, mag een understatement heten. Een volledige ‘rebranding’ lag in de lijn der verwachting, de coronacrisis niet. “Dankzij slim ‘cost management’ aan de ene kant en toekomstgerichte investeringen aan de andere kant, zijn we klaar voor de toekomst.” De focus van Leonardo Hotels ligt op groei. Welke steden en gebieden zij willen veroveren, lees je in het uitgebreide interview.

Nieuw: Het Dossier

Nieuw in deze eerste editie is ‘Het Dossier’. In iedere editie van Hospitality Management focust de redactie zich op één aspect binnen de hotellerie. In deze editie ligt de focus op alle betalingen die binnen en buiten de hotelmuren worden gedaan. Wat kan een PMS beteken in de betaalstructuren? Wat kosten creditcardtransacties voor een hotelier? Welke rol speelt cash nog? Hoe voorkom je fraude en zijn hotels wel goed genoeg beveiligd tegen een cyberaanval? Je leest het allemaal in ‘Het Dossier’.

In de rubriek Jonge Honden staat het verhaal van René Wever centraal. Hij nam een aantal jaar geleden samen met zijn zusje Demelsa het hotel van zijn ouders over. De Stobbe hotel & suites werd direct grondig verbouwd. Een intens proces, maar wel een die ervoor zorgt dat het hotel in het Drentse Ruinen klaar is voor de toekomst. Hoe René en zijn zusje subsidie vanuit de provincie hebben weten los te peuteren, lees je in het artikel.

En verder…

Verder presenteert Mehrsa Ghadiri zich als nieuwe columniste van hét vakblad voor de hotellerie. De F&B-manager van het INNSiDE by Meliá op de Amsterdamse Zuidas is ambitieus en deelt haar drijfveren. Sander Allegro en Ewout Hoogendoorn, inmiddels decennialang verbonden aan Hospitality Management, delen hun actuele visie op de hotellerie. Het Hollandse citizenM is de hoofdrolspeler in de rubriek ‘Hotelketen uitgelicht’. In 2008 opende het eerste hotel bij Schiphol. In 2024 wil de keten 40 hotels operationeel hebben. Tot slot mag ons internationaal panel uiteraard niet ontbreken en motiveert Roberto Payer zijn vertrek bij Hilton. Na ruim vijftig jaar komt er een einde aan een tijdperk. Alhoewel… Nieuwsgierig? Houd de brievenbus en onze website in de gaten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws