Pulitzer Amsterdam pakt prestigieuze prijs

Auteur: Redactie
6 januari 2021
Pulitzer Amsterdam pakt prestigieuze prijs

Pullitzer Amsterdam heeft een plek bemachtigd op de meest toonaangevende lijst voor de beste hotels wereldwijd. Het Amsterdamse hotel staat als het beste hotel in Nederland op Best Hotels in Europe: The Gold List 2020 van het Engelse Condé Nast Traveller.

The Gold List bestaat uit de beste hotels in de wereld; klassiekers die hun reputatie en kijk gedurende vele jaren hebben opgebouwd, of meer recentere favorieten die spectaculaire een entree hebben gemaakt. De hotels worden gekozen door reisredacteuren van het magazine. 

De reispublicatie omschrijft Pulitzer Amsterdam als: “De essentie van het verleden van Amsterdam is aanwezig, maar een eigentijdse make-over door designer Jacu Strauss blaast alle spinnenwebben weg. Naast de originele stucplafonds, antieke Delftse tegels en openhaarden, vind je hier nieuw Nederlands design en talloze werken uit de uitgebreide collectie van moderne kunst van het hotel.”

Ook vertelt Condé Nast Traveller: “Net als Amsterdam, combineert het Pulitzer de fundamentele elementen uit het verleden met een gewaagd en eigentijds design, terwijl het origineel en volledig zichzelf blijft.”

Ook in 2020 stond Pulitzer Amsterdam op The Gold List onder 'Best Hotels in the World', werd het meegenomen in de “Top 15 Best Hotels in Europe” van de Fodor’s Travel Awards 2020 en werd de hotelbar Pulitzer's Bar door Gault&Millau benoemd tot “Cocktailbar van het Jaar 2020.”

Het Amsterdamse vijfsterrenhotel heropende in augustus 2016 opnieuw haar deuren na een restauratie en restyling van alle 25 grachtenpanden. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten het hotel tot leven komen. In 2020 vierde Pulitzer Amsterdam haar 50-jarige bestaan.

Overig nieuws