Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails.

In de woorden van Hemingway; “Laat de kerken, overheidsgebouwen of pleinen links liggen, voor de echte lokale ervaring breng je de nacht door in de kroegen van de stad.”

De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle 'The Old Man and the Sea' (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van de welbekende hotelbar.

Hoofdbartender

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Het cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – 'A Farewell to Arms' – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter.

'The Lost Generation' categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20.

De laatste categorie – 'The Old Man and the Sea' – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan:

Love Letter Cobbler – 'A Farewell to Arms' - €13

Een mix van sterke dranken, gemalen ijs en fruit. De “Cobbler” dankt zijn naam aan de “cobbles” van ijs waar het origineel uit bestaat. De “Love Letter” refereert naar een brief die Hemingway kreeg van zijn geliefde Agnes.

Fino Sherry met ingetrokken Rozen, Pekoe Jasmijn, Meloen puree, Peychaud’s

Expat Sazerac – 'The Lost Generation' – €21

Een non-traditionele Sazerac cocktail waarbij de ingrediënten uit Noord-Amerika en Europa zijn gehaald, vandaar de naam “expat”.

Pistache Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten Karamel siroop, Peychaud’s, gezouten Absinth

El Comandante – 'The Old Man and the Sea' - €18

El Presidente is een klassieke Cubaanse cocktail die voor het eerst verscheen in 1924 in Manual del Cantinero (een Cubaans cocktailboek). El Comandante is de moderne twist van Pulitzer’s Bar op het klassieke drankje.

Zacapa 23, William George, Muskaatwijn, Sinaasappel Bitters, Gekruid siroop

Pulitzer’s Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijke service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer’s Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam
Hoofdkantoor The Student Hotel naar Amsterdam

Vanwege de exponentiële groei van The Student Hotel, heeft het internationale hoofdkantoor zich in januari 2020 in Amsterdam Noord gevestigd. Het culturele, eclectische en industriële bedrijventerrein in Noord sluit naadloos aan bij de kernwaarden van TSH. Het nieuwe hoofdkantoor is gev...

Amsterdam Verbouwen
De L'Europe Amsterdam brengt Amsterdamse iconen samen in 't Huys

Hotel De L'Europe Amsterdam opent in maart de deuren van 't Huys. Een vernieuwde vleugel van het hotel, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, waar zowel de Amsterdammer als de hotelgast 'Original Amsterdam Luxury' vindt. 't Huys biedt onderdak aan drie Amsterdamse toon...

Awards Amsterdam
Park Inn by Radisson Amsterdam City West is hotel van het jaar

Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel is verkozen tot ‘Hotel van het Jaar 2019’ in de regio Midden- en Zuid-Europa van de Radisson Hotel Group (RHG). Het designhotel behaalde op het gebied van bezettingsgraad, kwaliteit, omzet, gast-reviews, duurzaamheid en veiligheid...

Van der Valk
Van der Valk gaat hotelgasten helpen om te stoppen met roken

Waar Van der Valk Hotels de afgelopen jaren met haar Vitaal-concept al grote stappen zette in de gezondheidsmarkt, gaat ze nu ook haar gasten helpen met het stoppen met roken. In een 5-daags intern programma wordt er middels zowel groeps- als individuele coaching een extra stimulans gecreëerd o...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Hotel Den Haag
Kennisnetwerk Destinatie Nederland zet in op gastvrijheidsbeleving door samenwerking met Hotelschool The Hague

Hoe kun je als destinatiemanagement organisatie (DMO) een bijdrage leveren aan de gastvrijheidsbeleving van jouw stad of streek? Dat is de vraag die regelmatig gesteld wordt binnen Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Gastvrijheid is één van de pijlers binnen Perspectief2030, de visie o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: