Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails.

In de woorden van Hemingway; “Laat de kerken, overheidsgebouwen of pleinen links liggen, voor de echte lokale ervaring breng je de nacht door in de kroegen van de stad.”

De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle 'The Old Man and the Sea' (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van de welbekende hotelbar.

Hoofdbartender

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Het cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – 'A Farewell to Arms' – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter.

'The Lost Generation' categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20.

De laatste categorie – 'The Old Man and the Sea' – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan:

Love Letter Cobbler – 'A Farewell to Arms' - €13

Een mix van sterke dranken, gemalen ijs en fruit. De “Cobbler” dankt zijn naam aan de “cobbles” van ijs waar het origineel uit bestaat. De “Love Letter” refereert naar een brief die Hemingway kreeg van zijn geliefde Agnes.

Fino Sherry met ingetrokken Rozen, Pekoe Jasmijn, Meloen puree, Peychaud’s

Expat Sazerac – 'The Lost Generation' – €21

Een non-traditionele Sazerac cocktail waarbij de ingrediënten uit Noord-Amerika en Europa zijn gehaald, vandaar de naam “expat”.

Pistache Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten Karamel siroop, Peychaud’s, gezouten Absinth

El Comandante – 'The Old Man and the Sea' - €18

El Presidente is een klassieke Cubaanse cocktail die voor het eerst verscheen in 1924 in Manual del Cantinero (een Cubaans cocktailboek). El Comandante is de moderne twist van Pulitzer’s Bar op het klassieke drankje.

Zacapa 23, William George, Muskaatwijn, Sinaasappel Bitters, Gekruid siroop

Pulitzer’s Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijke service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer’s Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Achtergronden
Mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om de Zwarte Cross maximaal te beleven. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandag 17 juni in het KRO-NCRV programma Minister van Gehandicaptenzaken verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland en zal MIVA Las Ve...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Hilton Hotelketens
Hotelketen uitgelicht: Hilton

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In 1919 opende Conrad Hilton het eerste Hilton Hotel in Cisco, Texas in de Verenigde Staten. In honderd jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste en grootste...

Opening Hotelketens Internationaal
Zo ziet het nieuwe Aloft Hotel in Madrid eruit

Aloft Hotels, Marriott International’s hotelmerk voor muziekfans en liefhebbers van tech, zet deze maand een voetafdruk in Spanje met de opening van Aloft Madrid Gran Via. Het hotel ligt in het bruisende hart van de hoofdstad op steenworp afstand van hotspots zoals het iconische Plaza de Espa&...

Personalia
Nieuwe General Manager voor Hotel Nassau Breda

Hotel Nassau Breda heeft per 1 juli een nieuwe General Manager. Yolanda Bianca neemt het stokje over van Päivi Hagedoorn die 2,5 jaar de scepter zwaaide, maar nu doorstroomt naar mmoederorganisatie Odyssey Hotel Group. Hagedoorn wist van Hotel Nassau Breda een begrip te maken in de wijde omgevi...

Economie Achtergronden
Prijzen hotels, restaurants en voedingsmiddelen in Nederland hoger dan Europees gemiddelde

Van de vijf meestbezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die zelf de boodschappen doen. In Spanje zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde. Dat meldt het CBS op bas...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: