Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails.

In de woorden van Hemingway; “Laat de kerken, overheidsgebouwen of pleinen links liggen, voor de echte lokale ervaring breng je de nacht door in de kroegen van de stad.”

De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle 'The Old Man and the Sea' (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van de welbekende hotelbar.

Hoofdbartender

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Het cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – 'A Farewell to Arms' – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter.

'The Lost Generation' categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20.

De laatste categorie – 'The Old Man and the Sea' – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan:

Love Letter Cobbler – 'A Farewell to Arms' - €13

Een mix van sterke dranken, gemalen ijs en fruit. De “Cobbler” dankt zijn naam aan de “cobbles” van ijs waar het origineel uit bestaat. De “Love Letter” refereert naar een brief die Hemingway kreeg van zijn geliefde Agnes.

Fino Sherry met ingetrokken Rozen, Pekoe Jasmijn, Meloen puree, Peychaud’s

Expat Sazerac – 'The Lost Generation' – €21

Een non-traditionele Sazerac cocktail waarbij de ingrediënten uit Noord-Amerika en Europa zijn gehaald, vandaar de naam “expat”.

Pistache Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten Karamel siroop, Peychaud’s, gezouten Absinth

El Comandante – 'The Old Man and the Sea' - €18

El Presidente is een klassieke Cubaanse cocktail die voor het eerst verscheen in 1924 in Manual del Cantinero (een Cubaans cocktailboek). El Comandante is de moderne twist van Pulitzer’s Bar op het klassieke drankje.

Zacapa 23, William George, Muskaatwijn, Sinaasappel Bitters, Gekruid siroop

Pulitzer’s Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijke service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer’s Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: