Pulitzer’s Bar verwelkomt beste cocktailbar ter wereld

25 oktober 2017 | Roy Spijker

Pulitzer’s Bar, de klassieke art-deco hotelbar in het elegante Pulitzer Amsterdam, kondigt een take-over aan van ’s werelds beste cocktailbar (Tales of the Cocktail 2017) Dandelyan op 9 en 10 november 2017.

Het gedreven team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers hotel aan de oevers van de Thames in Londen, serveert gedurende twee dagen cocktails van het huidige en voormalige menu. Het speciaal ontworpen menu vol exotische smaken en onverwachte combinaties en de door Dandelyan gekozen muzieklijst maken de pop-up ervaring compleet.

Voor deze twee dagen vliegt Dandelyan een team van drie naar Amsterdam, waaronder Alex Lawrence - Head Bartender Dandelyan en James Wheeler - Assistant General Manager Dandelyan. Een van de meest prominente spelers in de bartending scene van Amsterdam, Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, assisteert deze dagen om Dandelyan tot leven te brengen in de Nederlandse hoofdstad.

Zowel hotelgasten als bezoekers van de bar krijgen de kans om het eenmalige menu te ervaren met drankjes als ‘Evil Manhattan’, ‘Natural Born Gatherer’ en ‘Pinnacle Point Fizz’.

James Wheeler vertelt, ”We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking; het team van Dandelyan is echt dol op Amsterdam en Pulitzer Amsterdam was absoluut de voor de hand liggende keuze om een take-over te doen. De bar heeft een soortgelijke sfeervolle en elegante setting, en hetzelfde karakter als die van Dandelyan. We hebben een menu samengesteld met drankjes van zowel het huidige als voormalige menu om Dandelyan’s signature cocktails naar deze bruisende Europese stad te brengen.”

Het interieur van Pulitzer’s Bar en Dandelyan (onder leiding van Tom Dixon) zijn beide door de designer Jacu Strauss ontworpen.

De Dandelyan take-over is open voor publiek op:

Donderdag 9 november 18:00 – 01:00

Vrijdag 10 november 18:00 – 02:00

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: