Raad bij opstarten nieuwe b&b

2 januari 2013
Raad bij opstarten nieuwe b&b

Door de toename en professionalisering van bed & breakfast-accomodaties richten adviesbureaus hun pijlen op toekomstige eigenaren. Zo start East Village Concepts met The B&B Specialist.

Het adviesbedrijf geeft advies aan iedereen die droomt van een bed & breakfast of een bestaande onderneming wil upgraden. Het bureau staat een kersverse eigenaar bij in het starttraject van een nieuwe onderneming, van de wens om een bed & breakfast te openen tot het ontvangen van de eerste gast. Daarnaast wordt er assistentie verleend op het gebied van verkoop, marketing, styling en concept- en kwaliteitsbewaking. In de loop van 2013 start het ook met een online boekingsplatform waarop gasten direct bij een bed & breakfast kunnen reserveren.

*Kaf van het koren*
“Bij het starten van een bed & breakfast komt veel kijken”, vertelt Elvira Wilthagen van het adviesbureau. “In het bijzonder op het gebied van vergunningen, verzekeringen en andere wettelijke vereisten, en daar neemt helaas niet iedereen even nauw mee of staat er gewoon niet bij stil. Met deze service zorgen wij ervoor dat het kaf van het koren gescheiden gaat worden.”

Frank ter Horst, interieurontwerper bij het adviesbureau, geeft aan dat gasten tegenwoordig beschikken over slaap- en badkamers die niet zouden misstaan in een vijfsterrenhotel. “De gast wil op zijn minst die kwaliteitservaring ook in de betere bed & breakfast ervaren”, vertel hij. “Wij zorgen ervoor dat in een nieuwe accommodatie dat gevoel van luxe aanwezig is.”

~Marijn Brok~

Overig nieuws