Renovatie restaurant Grand Hotel Opduin

20 maart 2014
Renovatie restaurant Grand Hotel Opduin

Tijdens het 80-jarige jubileum heeft, in de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’, Grand Hotel Opduin de deuren geopend van het gerenoveerde restaurant. Stars
Design uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het restaurant.

*Hoscom*
Toen in 2012 het hotel in handen kwam van de nieuwe eigenaar Hoscom werd besloten om te kiezen voor het thema 'Hamptons op de Wadden', een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

*Uitdaging*
Gerben van der Molen legt uit waarin voor hem de uitdaging lag. “Het hotel heeft een zeer lange traditie. Er komen soms gasten in het hotel, die er al 47 jaar komen. Het was zaak dat deze groep zich ook nog steeds zou thuis voelen na de verbouwing.” Het resultaat van de verbouwing is een licht restaurant, met gebruik van kleuren en materialen die horen bij de duinen en de wadden. Het is een groot restaurant met meer dan 200 zitplaatsen. Maar door het gebruik van diverse soorten meubilair, het creëren van hoeken en plekken, voelt het niet groot aan. Ook met een klein aantal mensen is het gezellig. Daarnaast hebben we het terras aangepakt in samenwerking met landschaparchitect Maarten Grasveld. Het is een geciviliseerde duinpan geworden, met hoge verschillen en een natuurlijke geborgenheid. Ook hier kleuren en materialen die horen bij de duinen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws