Restaurant LEDS wint Concours Culinair

26 februari 2010 |
Restaurant LEDS wint Concours Culinair

Restaurant LEDS, onderdeel van het Grand Winston hotel, is winnaar van de Vakjury prijs tijdens het Concours Culinair bij de Golfbaan Spaarnwoude. Van 30 november tot en met 8 februari heeft de eerste editie van de vernieuwde kookwedstrijd “Concours Culinair” plaatsgevonden op de genoemde golfbaan. Deze culinaire wedstrijd vond voor het eerst plaats in Spaarnwoude. Negen restaurants hebben deelgenomen aan deze ambitieuze wedstrijd.

Het gaat goed met culinair Nederland
De vakjury bestond uit meesterkok en voormalig Michelin-sterren-restauranteigenaar Constant Vonk, kookboekenschrijfster Janny van de Heijden, Fons Hesseling, Ab Tamis en Wim Kaspers. De vakjury was zeer onder de indruk van de originele gerechten, waar oog voor detail niet te ontkennen was. Volgens Constant Vonk hebben de deelnemers laten zien dat het goed gaat met het koken in Nederland. Het niveau is enorm omhoog gegaan in de laatste twintig jaar. We zijn de Belgen voorbij gestreefd. Vooral de gedrevenheid van de koks en de passie om iets moois te maken is Fonk opgevallen. “Dat geeft hoop voor de komende generatie Nederlandse topkoks.”

Gastronomisch hart
Restaurant LEDS is het gastronomische hart van het Grand Winston hotel. In het restaurant worden, naast ‘à la carte’ gerechten, met zorg samengestelde menu’s bereid. De kookstijl van Executive Chef Roel Gilissen (voorheen Fines Claires en Aqua) en het gastheerschap van Maitre/Sommelier Lex Donker Curtius (voorheen Latour en Villa la Ruche) zorgen voor een memorabele ervaring.

Zelf proeven?
Het winnende menu zal tot eind maart exclusief in LEDS worden geserveerd voor 45 euro per couvert. Dit kunt u dan op het bord en in het glas verwachten:

Vooraf
Tonijn, wakame, paprika, oestercrème, gembermarshmellow
__2009 Vino de la Tierra de Castilla, Altozano Verdejo Sauvignon Blanc__

Tussengerecht
Tarbot, langoustine, parelgort, rettich, olijf, chorizosaus
__2005 Barossa Semillion, Peter Lehman__

Hoofdgerecht
Hert, kersen, peterseliewortel, groene kool, pistache, Raz el Hanout
__2008 Bodega Colomé, Amalaya de Colomé Malbec__

Dessert
Brownie, Irish coffee, ananas, bross chocolade en vanilla
__2008 Cosecha Tardia, Dulce Naturel__

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: