Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton

19 september 2019 | Thijs Jacobs

Iedereen maakt ooit ergens een loopbaandebuut. Dat iemand 50 jaar later nog bij hetzelfde bedrijf in dienst is én meer dan actief, is een unicum. Vandaag viert Roberto Payer, cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam zijn 50-jarig jubileum bij Hilton.

In zijn ’50 Years of Hilton Excellence’ heeft Roberto Payer, de Amsterdamse hotelier van Italiaanse origine en internationaal ambassadeur van het gastvrijheidsvak, een opmerkelijk carrièrepad doorlopen. Hij begon op 19 september 1969 als 19-jarige in de bediening bij Hilton Amsterdam, na voltooiing van de hotelschool in Finmare, Italië.

Fietsotheek

Al snel groeide hij door naar andere functies binnen het hotel; een eerste hoogtepunt was op zijn 21e de leiding over de destijds befaamde Fietsotheek (discotheek), die deel uitmaakte van het hotel. Hij volgde in de jaren daarna interne en vakopleidingen en cursussen en bekleedde diverse managementfuncties in verschillende Hiltonvestigingen in Nederland en in Rome.

In 1991, in een roerige periode, keerde Roberto Payer terug in Hilton Amsterdam om daar als general manager orde op zaken te stellen. Hij realiseerde een succesvolle herpositionering en gaf rond de eeuwwisseling leiding aan de grote vernieuwing van het monumentale hotel aan de Apollolaan. Op dit moment ziet hij toe op de derde renovatie in Hilton Amsterdam en tot op de dag van vandaag drukt hij een persoonlijk stempel op het naar hem genoemde Italiaanse Roberto’s Restaurant in het hotel.

In 2013 werd Roberto Payer tevens benoemd tot general manager van het nieuwgebouwde en in mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam. Hij is er trots op bijgedragen te hebben aan de introductie en het succes van dit ongekend topluxe hotelproduct in Nederland. Het hotel aan de Herengracht mag zich volgens de gerenommeerde Virtuoso- travel experts group tot de top-vijf hotels ter wereld rekenen.

Verschillende bestuurlijke functies

Roberto Payer toont zich nauw betrokken bij het hospitalityvak en bekleedt diverse bestuurlijke functies, ook op cultureel-maatschappelijk vlak. Voor zijn verdiensten kreeg hij diverse onderscheidingen. Payer is naar eigen zeggen ‘nog niet moe’ en blijft werken. Ook na 50 jaar is hij nog altijd geboeid door de internationale hotelmarkt, die hij veelvuldig en wereldwijd bereist als onderdeel van zijn werk. En, gevoed met steeds nieuwe impulsen en ontwikkelingen, houdt hij zichzelf en zijn teams op beide locaties scherp.

Een verrassingsdiner met het internationale management van Hilton EMEA markeerde begin september het 50-jarig jubileum van Roberto Payer. Simon Vincent (l), Executive Vice President en President Europe, Middle East & Africa, Hilton, benoemde de kwaliteiten van de op en top Hilton family man: "Roberto Payer was de afgelopen vijf decennia het boegbeeld van Hilton in Nederland, als vertrouwde collega en gewaardeerd lid van de Hilton-familie. Dankzij zijn sterke leiderschapskwaliteiten en passie voor de gastbeleving heeft hij een buitengewone carrière opgebouwd. Hij verwelkomde vele duizenden gasten, ondersteunde culturele initiatieven in de hoofdstad en inspireerde toekomstige generaties hoteliers. Roberto zegt vaak dat hij is wie hij is vanwege Hilton, maar omgekeerd is Hilton in Nederland wat het is dankzij Roberto Payer. Bedankt, Roberto, vriend van ons allen, voor jouw 50 jaar Hilton-service.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: