Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton

19 september 2019 | Thijs Jacobs

Iedereen maakt ooit ergens een loopbaandebuut. Dat iemand 50 jaar later nog bij hetzelfde bedrijf in dienst is én meer dan actief, is een unicum. Vandaag viert Roberto Payer, cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam zijn 50-jarig jubileum bij Hilton.

In zijn ’50 Years of Hilton Excellence’ heeft Roberto Payer, de Amsterdamse hotelier van Italiaanse origine en internationaal ambassadeur van het gastvrijheidsvak, een opmerkelijk carrièrepad doorlopen. Hij begon op 19 september 1969 als 19-jarige in de bediening bij Hilton Amsterdam, na voltooiing van de hotelschool in Finmare, Italië.

Fietsotheek

Al snel groeide hij door naar andere functies binnen het hotel; een eerste hoogtepunt was op zijn 21e de leiding over de destijds befaamde Fietsotheek (discotheek), die deel uitmaakte van het hotel. Hij volgde in de jaren daarna interne en vakopleidingen en cursussen en bekleedde diverse managementfuncties in verschillende Hiltonvestigingen in Nederland en in Rome.

In 1991, in een roerige periode, keerde Roberto Payer terug in Hilton Amsterdam om daar als general manager orde op zaken te stellen. Hij realiseerde een succesvolle herpositionering en gaf rond de eeuwwisseling leiding aan de grote vernieuwing van het monumentale hotel aan de Apollolaan. Op dit moment ziet hij toe op de derde renovatie in Hilton Amsterdam en tot op de dag van vandaag drukt hij een persoonlijk stempel op het naar hem genoemde Italiaanse Roberto’s Restaurant in het hotel.

In 2013 werd Roberto Payer tevens benoemd tot general manager van het nieuwgebouwde en in mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam. Hij is er trots op bijgedragen te hebben aan de introductie en het succes van dit ongekend topluxe hotelproduct in Nederland. Het hotel aan de Herengracht mag zich volgens de gerenommeerde Virtuoso- travel experts group tot de top-vijf hotels ter wereld rekenen.

Verschillende bestuurlijke functies

Roberto Payer toont zich nauw betrokken bij het hospitalityvak en bekleedt diverse bestuurlijke functies, ook op cultureel-maatschappelijk vlak. Voor zijn verdiensten kreeg hij diverse onderscheidingen. Payer is naar eigen zeggen ‘nog niet moe’ en blijft werken. Ook na 50 jaar is hij nog altijd geboeid door de internationale hotelmarkt, die hij veelvuldig en wereldwijd bereist als onderdeel van zijn werk. En, gevoed met steeds nieuwe impulsen en ontwikkelingen, houdt hij zichzelf en zijn teams op beide locaties scherp.

Een verrassingsdiner met het internationale management van Hilton EMEA markeerde begin september het 50-jarig jubileum van Roberto Payer. Simon Vincent (l), Executive Vice President en President Europe, Middle East & Africa, Hilton, benoemde de kwaliteiten van de op en top Hilton family man: "Roberto Payer was de afgelopen vijf decennia het boegbeeld van Hilton in Nederland, als vertrouwde collega en gewaardeerd lid van de Hilton-familie. Dankzij zijn sterke leiderschapskwaliteiten en passie voor de gastbeleving heeft hij een buitengewone carrière opgebouwd. Hij verwelkomde vele duizenden gasten, ondersteunde culturele initiatieven in de hoofdstad en inspireerde toekomstige generaties hoteliers. Roberto zegt vaak dat hij is wie hij is vanwege Hilton, maar omgekeerd is Hilton in Nederland wat het is dankzij Roberto Payer. Bedankt, Roberto, vriend van ons allen, voor jouw 50 jaar Hilton-service.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Wellness Coronacrisis
Wellness van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer open

Per 1 juli is het wellness complex van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer geopend. Na de verplichte sluiting van ruim 3 maanden zijn management en medewerkers blij om weer gasten te mogen ontvangen. General Manager Yvanka Vos is enthousiast dat ze na lang wachten haar gasten weer ...

Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Karlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangri...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: