Roksanda ontwerpt deze kerstboom voor Pulitzer Amsterdam

Auteur: Redactie
27 november 2023
Roksanda ontwerpt deze kerstboom voor Pulitzer Amsterdam

Inmiddels een jaarlijkse traditie van het vijfsterrenhotel aan de Amsterdamse grachten, de onthulling van de metershoge kerstboom in de binnentuin van Pulitzer Amsterdam. Deze decembermaand werkt het hotel samen met de Londense modeontwerper Roksanda Ilinc ic van het modemerk Roksanda, gedragen door onder meer Koningin Maxima, Michelle Obama, Kate Middleton en Beyonce.

Het design van de Roksanda x Pulitzer Amsterdam kerstboom staat symbool voor de creativiteit en het vakmanschap dat beide merken kenmerkt. Voor de textuur van het ontwerp is Roksanda geïnspireerd geraakt door het werk van de Noorse textielkunstenaar Hanne Friis. De gedurfde felle kleurkeuzes, geselecteerde stoffen en bijzondere vormen zijn door haar gekozen met de Amsterdamse moderne kunstscene en galerijen, als Akinci, Galerie Bart en Fons Welters, evenals het onmiskenbare eclectische interieur van Pulitzer Amsterdam in gedachten. De voormalige bewoners van de eeuwenoude grachtenpanden van het hotel, van kunstenaars en antiekverzamelaars tot schrijvers en musici, leverden verdere inspiratie voor het levendige en karaktervolle ontwerp.

Het resultaat is een bijzondere Roksanda x Pulitzer Amsterdam kerstboom die het feestelijke seizoen omarmt met kleur en elegantie. De kerstboom is sinds vrijdag 24 november te bewonderen in de wintertuin van Pulitzer Garden onder het genot van winterse cocktails en huisgemaakte lekkernijen.

Fotograaf: Benedicta Bibuku

Fotograaf hoofdfoto: Ashkan Mortezapour Photography 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws