Ruby opent tweede hotel in Londen

26 september 2019 | Thijs Jacobs

Nog voordat het eerste hotel tegen het eind van het jaar geopend wordt in Londen, heeft de Ruby Group en zijn oprichter en CEO Michael Struck een tweede project in de Britse hoofdstad binnengehaald.

De opening van het nieuwe hotel – Ruby Stella – is gepland voor begin 2021. De locatie is aan Eyre Street Hill, een historische straat in de opkomende wijk Clerkenwell, bekend om zijn eigenzinnige mix van traditionele pubs en levendige bars. Het gebied is ook een favoriet bij foodies, met keukens uit alle hoeken van de wereld en een bloeiende streetfood cultuur. Gelegen op slechts 600 meter van het station Farringdon zijn alle belangrijke bezienswaardigheden en winkelstraten slechts een korte metrorit verwijderd, terwijl het oude hart van de stad met zijn fascinerende wirwar van steegjes en old-meets-new architectuur op een half uur wandelen ligt.

Ruby Stella telt 154 kamers en het ontwerp is in lijn van de historische gevels van de omliggende gebouwen met een paar moderne accenten. Het project is gerealiseerd in samenwerking Geneva Management Group en UDevelopment.

Door met succes een tweede project in Londen binnen te halen, heeft de jonge hotelgroep opnieuw haar vermogen bewezen om investeerders te overtuigen, zelfs in de meest competitieve vastgoedmarkten. "Ruby onderscheidt zich niet alleen met zijn nieuwe productconcept samen met constructie- en procesinnovaties, we leveren ook uitstekende efficiëntie in termen van duurzaamheid en personeel", legt Struck uit.

Een slanke vorm van luxe (Lean Luxury)

Net als de andere hotels van de groep volgt ook Ruby Stella de filosofie van Ruby’s Lean Luxury: toplocatie, hoogwaardige materialen en originele en afwijkende ontwerpen. Overnachten in een Ruby hotel kan tegen een uitermate betaalbare prijs mogelijk gemaakt door het weglaten van het overbodige en te focussen op het essentiële.

“Dit werkt omdat we luxe brengen in een relatief kleine ruimte – vergelijkbaar met luxe jachten – waarbij we afzien van onnodige diensten. Dankzij eigen technische innovaties plannen, bouwen en organiseren we ons anders dan conventionele hotels en centraliseren en automatiseren we processen achter de schermen waar mogelijk. Dit stelt ons in staat een luxe en unieke hotelervaring te creëren tegen een betaalbare prijs”, legt Struck uit. Elk hotel is individueel ontworpen en ontwikkeld waarbij wordt verwezen naar lokale thema's en verhalen.

Nog twaalf hotels op de planning

Afgezien van de twee projecten in Londen opent Ruby tussen nu en 2022 twaalf nieuwe hotels met de steun van gerenommeerde partners onder andere in Zürich, Genève, Helsinki, Frankfurt, Keulen en Shanghai.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: