Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel

4 december 2014 |
Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel

De internationale horecavakbeurs Equip'Hotel, die onlangs in Parijs gehouden is, heeft ruim 111.000 bezoekers getrokken, waarvan 19,2%
internationaal. Met een toename van 5% internationale vakbezoekers, een uiterst succesvolle eerste editie van de Export Club en het Top Buyers programma, positioneert de Equip’Hotel zich als een belangrijke internationale vakbijeenkomst voor de horecabranche.

De versmarkt op de Equip'Hotel

Herstel van projecten en investeringen
"De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel 2014, van 16 t/m 20 november in Parijs, is succesvol verlopen met een zichtbaar herstel op het gebied van projecten en investeringen. De kwaliteit van het aanbod was hoog, vele noviteiten werden op de stands gepresenteerd en nieuwe ideeën stonden in de schijnwerpers van de trendstudio’s op de Equip’Hotel. Dankzij de actie “Smile” werd er een dynamische en gezellige sfeer neergezet die overal op de beurs merkbaar was en een positieve uitwerking had op de inkopers. Meer dan ooit tevoren heeft de Equip’Hotel haar rol als toonaangevend trefpunt voor de horecabranche bewezen!", verklaart Corinne Menegaux, beursmanager van de Equip’Hotel.

Export Club
Tijdens de afgelopen beurseditie werd voor de eerste keer het Export Club programma georganiseerd, voor een optimale bevordering van zakelijke relaties tussen 250 grote internationale inkopers (Thailand, de U.S.A., Chili, Zuid-Afrika, Noord Europa,…), uitgenodigd als ‘Top Buyers’ van de Equip’Hotel, en 400 exposanten met producten en diensten voor de export. Meer dan 3.000 internationale projecten werden op deze manier ingeschreven voor de Export Club en profiteerden van het programma.

Culinair feest
De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel vormde tevens een culinair feest, met de aanwezigheid van gerenommeerde chef-koks (meer dan 150 sterren-koks) in de beursruimte ‘Resto des Chefs’, tijdens de prestigieuze wedstrijden (Trophée Delaveyne, Chef en Or,…) en gedurende de bijeenkomsten voor chef-koks (culinaire colleges). Verse producten werden onder de aandacht gebracht in de Beursruimte voor Producenten en de aanwezigheid van TransGourmet, met onder andere de versmarkt, waar de grote belangen van deze sector uiteen werden gezet.

De Equip’Hotel 2014 in cijfers

- 111.064 vakbezoekers, waarvan 19,2% internationaal
- 1.600 exposanten
- Meer dan 500 sprekers tijdens de conferenties en
rondetafelgesprekken
- 500 chef-koks, waaronder 150 sterren-koks
- 15 culinaire en decoratieve wedstrijden met meer dan
250 kandidaten
- 15 trendstudio’s
- 250 evenementen en live demonstraties

Volgende editie
De volgende editie van de EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Het beursteam heeft nu al vele ideeën voor het verder ontwikkelen van het beursconcept, om een transversaal horeca aanbod te kunnen presenteren en meer antwoorden en oplossingen te kunnen bieden aan de bezoekers. Volg het laatste nieuws op www.equiphotel.com.
Meer lezen over Equip'Hotel? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: