Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel

4 december 2014 |
Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel<

De internationale horecavakbeurs Equip'Hotel, die onlangs in Parijs gehouden is, heeft ruim 111.000 bezoekers getrokken, waarvan 19,2%
internationaal. Met een toename van 5% internationale vakbezoekers, een uiterst succesvolle eerste editie van de Export Club en het Top Buyers programma, positioneert de Equip’Hotel zich als een belangrijke internationale vakbijeenkomst voor de horecabranche.

De versmarkt op de Equip'Hotel

Herstel van projecten en investeringen
"De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel 2014, van 16 t/m 20 november in Parijs, is succesvol verlopen met een zichtbaar herstel op het gebied van projecten en investeringen. De kwaliteit van het aanbod was hoog, vele noviteiten werden op de stands gepresenteerd en nieuwe ideeën stonden in de schijnwerpers van de trendstudio’s op de Equip’Hotel. Dankzij de actie “Smile” werd er een dynamische en gezellige sfeer neergezet die overal op de beurs merkbaar was en een positieve uitwerking had op de inkopers. Meer dan ooit tevoren heeft de Equip’Hotel haar rol als toonaangevend trefpunt voor de horecabranche bewezen!", verklaart Corinne Menegaux, beursmanager van de Equip’Hotel.

Export Club
Tijdens de afgelopen beurseditie werd voor de eerste keer het Export Club programma georganiseerd, voor een optimale bevordering van zakelijke relaties tussen 250 grote internationale inkopers (Thailand, de U.S.A., Chili, Zuid-Afrika, Noord Europa,…), uitgenodigd als ‘Top Buyers’ van de Equip’Hotel, en 400 exposanten met producten en diensten voor de export. Meer dan 3.000 internationale projecten werden op deze manier ingeschreven voor de Export Club en profiteerden van het programma.

Culinair feest
De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel vormde tevens een culinair feest, met de aanwezigheid van gerenommeerde chef-koks (meer dan 150 sterren-koks) in de beursruimte ‘Resto des Chefs’, tijdens de prestigieuze wedstrijden (Trophée Delaveyne, Chef en Or,…) en gedurende de bijeenkomsten voor chef-koks (culinaire colleges). Verse producten werden onder de aandacht gebracht in de Beursruimte voor Producenten en de aanwezigheid van TransGourmet, met onder andere de versmarkt, waar de grote belangen van deze sector uiteen werden gezet.

De Equip’Hotel 2014 in cijfers

- 111.064 vakbezoekers, waarvan 19,2% internationaal
- 1.600 exposanten
- Meer dan 500 sprekers tijdens de conferenties en
rondetafelgesprekken
- 500 chef-koks, waaronder 150 sterren-koks
- 15 culinaire en decoratieve wedstrijden met meer dan
250 kandidaten
- 15 trendstudio’s
- 250 evenementen en live demonstraties

Volgende editie
De volgende editie van de EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Het beursteam heeft nu al vele ideeën voor het verder ontwikkelen van het beursconcept, om een transversaal horeca aanbod te kunnen presenteren en meer antwoorden en oplossingen te kunnen bieden aan de bezoekers. Volg het laatste nieuws op www.equiphotel.com.
Meer lezen over Equip'Hotel? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: