Senses in The Albus open na verbouwing

2 maart 2011
Senses in The Albus open na verbouwing

Senses, het restaurant dat is gevestigd in Hotel The Albus in Amsterdam, heeft op 1 maart haar deuren opnieuw geopend. Een ingrijpende verbouwing waarbij de aankleding, het concept van het restaurant, de brigade en de kaart onder handen werden genomen resulteren in een nieuwe culinaire belevenis in het centrum van de hoofdstad.

*Nieuwe culinaire koers*
De feestelijke opening werd bijgewoond door een intieme groep relaties, vrienden, en buurtbewoners. De tijdens de openingsceremonie aangeboden gerechten en dranken toonden duidelijk de nieuwe culinaire koers, die het restaurant heeft ingezet. Gedurende de komende tijd worden dezelfde gerechten door chef Malik Schwaiz en zijn brigade aan de gasten voorgeschoteld.

*Op de kaart*
Enkele voorbeelden van de kaart: Dun gesneden fazantenfilet in combinatie met truffel, paddenstoelen en krokant gebakken Coburgham; Gebakken zeewolffilet, gegratineerd met een dragon-kruidenkorst, witte wijnsaus en geserveerd met groente en risotto; Kleine loempia gevuld met pure chocolade, pistache-mango-ijs en apart geserveerd sinaasappelsap ingekookt met tijm, rozemarijn en chili, afgetopt met kokosschuim.
In de keuken wordt alleen gebruik gemaakt van dagverse, seizoensgebonden en lokale ingrediënten.

*Optimaal genieten*
Restaurantmanager Linda Peters is vol verwachting van het succes van Senses. “Eten in Senses wordt een culinaire rondreis. Het biedt een zeer intieme sfeer en een ongelooflijk inspirerende kaart. Alles is gericht om de gast optimaal te laten genieten. Wij zijn er helemaal klaar voor.”

*Op de foto:* Hotelier Taco van de Meer van The Albus

~Frank Lindner~

Overig nieuws