Senses in The Albus open na verbouwing

2 maart 2011 |
Senses in The Albus open na verbouwing<

Senses, het restaurant dat is gevestigd in Hotel The Albus in Amsterdam, heeft op 1 maart haar deuren opnieuw geopend. Een ingrijpende verbouwing waarbij de aankleding, het concept van het restaurant, de brigade en de kaart onder handen werden genomen resulteren in een nieuwe culinaire belevenis in het centrum van de hoofdstad.

Nieuwe culinaire koers
De feestelijke opening werd bijgewoond door een intieme groep relaties, vrienden, en buurtbewoners. De tijdens de openingsceremonie aangeboden gerechten en dranken toonden duidelijk de nieuwe culinaire koers, die het restaurant heeft ingezet. Gedurende de komende tijd worden dezelfde gerechten door chef Malik Schwaiz en zijn brigade aan de gasten voorgeschoteld.

Op de kaart
Enkele voorbeelden van de kaart: Dun gesneden fazantenfilet in combinatie met truffel, paddenstoelen en krokant gebakken Coburgham; Gebakken zeewolffilet, gegratineerd met een dragon-kruidenkorst, witte wijnsaus en geserveerd met groente en risotto; Kleine loempia gevuld met pure chocolade, pistache-mango-ijs en apart geserveerd sinaasappelsap ingekookt met tijm, rozemarijn en chili, afgetopt met kokosschuim.
In de keuken wordt alleen gebruik gemaakt van dagverse, seizoensgebonden en lokale ingrediënten.

Optimaal genieten
Restaurantmanager Linda Peters is vol verwachting van het succes van Senses. “Eten in Senses wordt een culinaire rondreis. Het biedt een zeer intieme sfeer en een ongelooflijk inspirerende kaart. Alles is gericht om de gast optimaal te laten genieten. Wij zijn er helemaal klaar voor.”

Op de foto: Hotelier Taco van de Meer van The Albus

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: