Sheraton lanceert wijnconcept Social Hour

19 mei 2012 |
Sheraton lanceert wijnconcept Social Hour

Sheraton Hotels & Resorts lanceert wereldwijd in meer dan 240 hotels het wijnconcept Social Hour. Bij een pilot bij 19 hotels blijkt 95 procent van de hotelgasten overtuigd.

Met medewerking van Wine Spectator
Drie tot vier keer per week wordt er in de hotels die meedoen in samenwerking met het toonaangevende wijnblad Wine Spectator een proeverij gehouden. Er worden telkens twee wijnen geschonken die in het magazine meer dan 90 punten scoren.

5 dollar voor een uurtje proeven
Een proeverij duurt een uur en kost de gast 5 dollar. Dit vraagt in ieder geval het Sheraton Gateway Los Angeles Airport hotel voor de tasting.

De wijnen worden geschonken in glazen van Riedel en de proeverij wordt voorzien van lekkere hapjes. Ook worden er de waters geschonken van Acqua Panna Natural en S.Pellegrino.

Deelnemers enthousiast
Slechts 5 procent van de gasten die deelnamen aan de pilot waren niet heel enthousiast, de rest gaf aan zeker terug te komen voor de proeverij en gaat het aanbevelen bij bekenden. 66 procent van de deelnemers gaf aan dat ze graag wijn wilden kopen tijdens hun hotelverblijf wanneer er een goed georganiseerde proeverij zou worden gehouden.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: