SMG Holding brengt Europese Sircle Hospitality Group naar de beurs

Auteur: Redactie
Financieel 16 februari 2024
SMG Holding brengt Europese Sircle Hospitality Group naar de beurs

SMG Holding, een investeerder die zich richt op middelgrote, Europese bedrijven, heeft de beursgang van Sircle Hospitality Group, een Europese lifestyle hospitality group, aangekondigd. De waarde van de onderneming wordt na de beursgang geschat op ongeveer 250 miljoen euro, met een totale waarde van het vastgoedportfolio van meer dan 400 miljoen euro.

Sircle Hospitality Group wil het kapitaal gebruiken voor uitbreiding van het portfolio en nieuwe investeringen. De beursgang van Sircle Hospitality Group op de ‘regulated market’ van de Frankfurt Stock Exchange staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. 

Sircle Hospitality Group en het reeds beursgenoteerde SMG European Recovery, een dochteronderneming van SMG Holding, zijn een fusieovereenkomst aangegaan. Met het afronden van de fusie in het tweede kwartaal van 2024 wordt de naam van het bedrijf veranderd in Sircle SE, en worden nieuwe aandelen uitgegeven. De oprichter van SMG, Dr. Stefan Petrikovics, wordt aangesteld tot vicevoorzitter van de raad van commissarissen. 

Dr. Stefan Petrikovics, CEO van SMG Holding, zegt: "Sircle Hospitality Group is goed gepositioneerd in de snelgroeiende Europese toerisme- en lifestyle hospitalitysector. Met de uitbreiding van het hotelportfolio en de focus op hoogwaardige lifestyleconcepten volgt Sircle Hospitality Group een duidelijke strategie die indruk maakte op SMG Holding. Met onze structuur, die voorbereid is op een beursgang, zijn we de ideale partner om samen verder te groeien. We verstrekken kapitaal en bieden veilige kaders voor toegang tot de kapitaalmarkt.” 

Uitgroeien

"De fusie van Sircle Hospitality Group met SMG European Recovery is een belangrijke mijlpaal, omdat we zo dé boutique hospitalitygroup van Europa worden. Er zijn plannen voor het openen van honderd hotels, het uitbreiden van ons food & beverage-aanbod - inclusief het Seven North Restaurant en Miznon in samenwerking met de beroemde chefkok Eyal Shani - en onze private members’ club The Cover. Op deze manier verhogen we de standaard en geven we vorm aan de toekomst van lifestyle hospitality,'' aldus Liran Wizman, oprichter en eigenaar van Sircle Hospitality Group. Liran Wizman is een bekroonde Amsterdamse vastgoed- en hospitalityondernemer. Hij begon zijn carrière in het hotelvastgoed in 2003 met de oprichting van de GCH Hotel Group. Daarnaast is hij ook de medeoprichter en mede-eigenaar van Sircle Collection en van The Entourage Group. 

Sircle Hospitality Group wil de opbrengsten van de fusie strategisch inzetten om de aanwezigheid in grote West-Europese steden en het Middellandse Zeegebied uit te breiden. Het portfolio van Sircle Hospitality Group bestaat uit 37 luxe hotels in 23 verschillende Europese steden, en nog eens 35 bars en restaurants. 

Portfolio

Op dit moment bevindt ongeveer 75 procent van het portfolio zich in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Maar de strategie voor de toekomst omvat uitbreiding van nieuwe en bestaande merken zoals Sir Hotels en Max Brown Hotels en het toevoegen van meer kamers –  momenteel vierduizend (inclusief hotels die momenteel gerenoveerd worden). In 2023 steeg de omzet met 25 procent naar 200 miljoen euro. Sircle Hospitality Group streeft naar topkwaliteit en belooft haar gasten onvergetelijke ervaringen. 

Samen met geselecteerde investeerders verschaft SMG Holding het kapitaal en het vehikel voor de aanstaande beursgang. SMG blijft na de uitgifte aandeelhouder in het bedrijf en streeft naar een samenwerking voor de lange termijn. 

De beursgang van Sircle Hospitality Group is al de tweede uitgifte in 2024 geïnitieerd door SMG Holding. De eerdere emissie van BigRep, de Duitse pionier op het gebied van grote industriële 3D-printers, was al aangekondigd voor het eerste kwartaal van dit jaar. De beursgang van een energiebedrijf is de volgende. Die wordt in de tweede helft van 2024 verwacht.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws