Social Food in de hospitalitybranche

25 maart 2013 |
Social Food in de hospitalitybranche<

De leden van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) hebben onlangs tijdens een bijeenkomst in het Hilton Royal Parc Soestduinen het onderwerp Social Food & Hospitality uitgediept. Aan de hand
van presentaties van drie social media-zwaargewichten bespraken zij waarom social media niet meer weg te denken is uit de food & beveragemarkt en welke kansen het oplevert.

Succes met social media
Onder leiding van dagvoorzitter en event marketer Rob Captijn bespraken de leden van de AF&BM de invloed van social media voor de hospitalitybranche in het algemeen en op hun dagelijks werk. Daarvoor waren drie sprekers uitgenodigd die opereren binnen de foodbranche en die succesvol zijn in het toepassen van social media. Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde sprak onder meer over het via social media succesvol in de markt zetten van zijn margaritaijs, blogger en kookgek Esmée Scholte creëerde een grote community rondom haar Nederlandse Foodswap en horecacommunicatieadviseur Astrid Schreuders besprak het belang van social media-ambassadeurs en storytelling.

Corporate story en storytelling
Daarnaast werden door Rob Captijn trends en bewegingen in social media, food en hospitality belicht, waarbij ook de omzetkansen besproken werden. Een van de conclusies van de leerzame middag is dat social media niet meer weg te denken is uit de hospitality en dat het effectief toepassen ervan kansen oplevert, waarbij out of the box denken essentieel is. Gefragmenteerd berichten zenden over diensten die geleverd worden is niet effectief. Planvorming, optimaliseren en uitdragen van de corporate story, storytelling, aangaan van de dialoog met de (potentiële) gast, waardoor een waardevolle community gecreëerd wordt zijn voorbeelden van het succesvol en effectief toepassen van social media.

Vertrek
De bijeenkomst werd gehouden in Hilton Royal Parc Soestduinen waar Iris den Dekker, F&B Professional of the Year 2013, de gastvrouw was. Voor Iris was het haar laatste dag in Soestduinen, zij startte per 19 maart als Front Office Manager bij het Hilton Rotterdam Hotel.

Op de foto boven (vlnr): Astrid Schreuders, Esmée Scholte en Gerrit Jan Groothedde

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: