Sofitel Legend The Grand Amsterdam eerste hotel in hoofdstad met EarthCheck certificering

Auteur: Redactie
Mensen Awards 14 april 2023
Sofitel Legend The Grand Amsterdam eerste hotel in hoofdstad met EarthCheck certificering

Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam is vorige maand officieel gecertificeerd door EarthCheck. Het vijfsterren luxe hotel is hiermee het eerste hotel in Amsterdam met deze bijzondere onderscheiding.

Het monumentale pand van The Grand is onderdeel van het Amsterdamse cultureel erfgoed sinds 1578. Een van de grootste uitdaging is dan ook het optimaliseren van de duurzaamheid van het hotel en tegelijkertijd het behouden van de monumentale waarde van het historische pand. “Wij zijn daarom trots te kunnen laten zien dat het mogelijk is om een milieuvriendelijk hotel te zijn in een monumentaal pand, zonder zijn monumentale status of luxe te moeten opgeven”, aldus General Manager, Emmy Stoel.

The Grand zet zich onder andere in voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het ondersteunen, in dienst nemen en versterken van lokale gemeenschappen. Het hotel gaat niet alleen akkoord met de ecologische en ethische richtlijnen van Accor, maar streeft er ook naar een pionier te worden op het gebied van luxe duurzaamheid. Zo heeft het hotel de afgelopen jaren geïnvesteerd in een volledige upgrade van de HVAC-installatie en vervanging van de meeste hotelramen door monumentaal dubbel glas. De HVAC-upgrade bestond uit de installatie van een nieuwe WKO 130-meter diepe mono-put met warmtepompinstallatie, een volledig nieuw Fancoil-systeem in de kamers en gangen, een upgrade van de luchtbehandelingsunits met warmteterugwinsystemen, duurzame waterboilers en duurzame isolatie van het dak van het hotel. Daarnaast serveert The Grand haar gasten gefilterd Amsterdam tapwater, kunnen de gasten douchen met duurzame producten van Diptyque en bestaat het uitgebreide ontbijt onder andere uit honing en kruiden van de eigen daktuin.

Pride cocktail

Ook op het gebied van diversiteit en inclusiviteit zet The Grand zich dagelijks in om haar personeel, gasten en de gemeenschap samen te brengen middels The Grand’s Social Engagement Project. Zo werkt The Grand nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen en neemt het hotel deel aan projecten gericht op onderwijs, afval, voedsel, armoede, eenzame ouderen en meer. Zo host The Grand ieder jaar de Pride Cocktail tijdens Pride Amsterdam, neemt het personeel maandelijks deel aan verschillende activiteiten van Serve the City en doneert het hotel aan o.a. De Voedselbank, De Regenbooggroep, lokale hulpverleners, afvalinzamelaars en diverse verzorgingshuizen.

Met de EarthCheck certificering is The Grand het eerste hotel in Amsterdam met deze bijzondere onderscheiding. Ook is The Grand het eerste hotel binnen de Sofitel Legend groep van Accor. De wereldwijd zes Sofitel Legend hotels zijn legendarische adressen met monumentale status en historische achtergrondverhalen. Dat The Grand laat zien dat ook deze legendarische hotels vooruitstrevend kunnen zijn op gebied van duurzaamheid, maakt deze onderscheiding extra speciaal.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws