Spaanse hotels blij met gast uit Rusland

2 juli 2013
Spaanse hotels blij met gast uit Rusland

Russen gaan graag op vakantie naar Spanje. Vorig jaar ontving het Zuid-Europese land 1,2 miljoen Russen, 40 procent meer dan een jaar ervoor. Gevolg: de hotelmarkt past zich aan
aan de alsmaar groeiende gastengroep uit de voormalige Sovjet-Unie. Menukaarten in het Cyrillisch, Russische werknemers in de animatieteams, en speciale wodka's van A-merken achter de hotelbar.

*Trouwe gast*
Spaanse hoteliers doen er alles aan om het de Russische gasten naar de zin te maken. Immers, de Russen zijn loyale gasten. Als het ze eenmaal goed bevalt, dan komt men terug. Bovendien vullen ze de hotelbedden die voorheen door Noord-Europeanen werden bezet, maar die nu veel minder vaak voor Spanje als vakantiebestemming kiezen.

*'Big spenders'*
Het merendeel van de Russen die in Spanje op vakantie gaat heeft het gemaakt en verblijft bij voorkeur in een hotel met vier of vijf sterren. Dat heeft zo z'n voordelen. Een Rus geeft gemiddeld 240 euro per dag uit. Spaanse hotelliers grappen dat één Rus drie Duitsers waard is. Het heeft ook nadelen. Bulkend van het geld verwacht een Rus het beste van het beste op het gebied van eten, drinken en service. Dat moet dan wel worden waargemaakt.

*Groei gaat door*
Experts verwachten dat het aantal Russische vakantievierders in Spanje de komende jaren nog zal toenemen. Dit heeft mede te maken met de aanhoudende politieke onzekerheden in populaire vakantielanden als Turkije en Cyprus.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws