Speciale Roberto Payer-editie Hospitality Management verplaatst

Auteur: Redactie
Corona 24 maart 2020
Speciale Roberto Payer-editie Hospitality Management verplaatst

De speciale juni-editie van Hospitality Management, waarvan Roberto Payer de gasthoofdredacteur is, is verplaatst naar september. Payer vindt het in deze roerige tijden niet gepast om een speciale Payer-editie uit te brengen. “De focus moet liggen op de bestrijding van het coronavirus”, zo laat de hotelier deze ochtend aan de redactie van Hospitality Management weten. 

“Het zijn intense tijden voor iedereen, ook voor de hotellerie. Ik wil alle hoteliers een hart onder de riem steken en gezondheid en sterkte toewensen. Daarnaast wil ik de Nederlandse overheid een zeer groot compliment maken over de manier waarop ze me deze crisis omgaan. Ondernemers worden op grote schaal geholpen en ondersteund.”

De gisteren aangekondigde extra maatregelen geven onduidelijkheid over de datum wanneer horeca weer open mag, zo ziet ook Roberto Payer. “Alle eet- en drinkgelegenheden zijn tot en met 6 april verplicht gesloten, maar mijn verwachting is dat de horeca langer de deuren gesloten moet houden. In China werden de eerste maatregelen om het virus te bestrijden begin januari genomen. We zijn nu bijna drie maanden verder en het openbare leven in China lijkt zich nu te gaan herstellen.”

Payer sluit af met een positieve noot: de internationaal georiënteerde hotelier ziet China, de brandhaard van het coronavirus, weer opkrabbelen. “Hotels gaan daar weer open en het openbare leven herstelt zich. Dat is goed om te zien en geeft een positief gevoel.”

Met de verplaatsing van de speciale Payer-editie van juni naar september wordt de juni-editie van Hospitality Management een reguliere uitgave.

Overig nieuws