Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Auteur: redactie
Hotelbouwplannen 30 november 2020
Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Op donderdag 26 november heeft Wethouder John de Jonge, doormiddel van het onthullen van het bouwbord, de bouw van Hotel De Timmerfabriek officieel ingeluid. In het rijksmonumentale pand uit 1914 worden naast maar liefst 68 luxe loft (hotel)appartementen een restaurant, brasserie met chefs table, bar en terras gerealiseerd. Particulieren hebben de mogelijkheid om te investeren in dit unieke project. De verkoop verloopt succesvol. Er zijn nog diverse kansen, eigenaren genieten van een rendement van 4,5-6% netto per jaar en het plezier van een eigen pied-a-terre aan de Zeeuwse kust.

Alexander Snoodijk van TEAM Leisure: “In ‘normale’ tijden zouden wij zo’n bijzondere mijlpaal met een groot gezelschap vieren, maar helaas kan dat nu niet. Om de kopers, investeerders en andere belangstellenden er toch zo veel mogelijk bij te betrekken hebben wij ervoor gezorgd dat het officiële moment op verschillende manieren is vastgelegd. Zo zijn er professionele filmopnames gemaakt welke wij via de diverse sociale media gaan verspreiden.”  

De bouw is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg. Gert-Jan Dronkers van Bouwgroep Peters: “Ons bedrijf heeft veel ervaring met het renoveren van monumenten. De Timmerfabriek is een prachtig project en wij zijn dan ook erg blij dat we nu echt van start gaan. Een absoluut hoogtepunt tijdens alle werkzaamheden vormt de plaatsing van het torentje. Op basis van de oude tekeningen en fotomateriaal wordt de toren van De Timmerfabriek volledig nieuw gebouwd, exact zoals het vroeger was, en op het gebouw geplaatst. Het doel is om rond Pasen 2022 de deuren van Hotel De Timmerfabriek te kunnen openen.”

A touch of New York in Vlissingen

Bouwgroep Peters vormt samen met TEAM Concepts en Kloeg Collection het ontwikkelteam van dit unieke project. Joeri Beekman van TEAM Concepts: "Toen wij de Timmerfabriek kregen aangeboden, inmiddels zo'n vier jaar geleden, zagen wij direct de mogelijkheden om in het gebouw een geweldig recreatief hotelconcept te realiseren. De unieke industriële sfeer in dit karakteristieke monumentale pand biedt immers de mogelijkheid om de hotelgast een geweldige beleving te bieden. Wij zijn specialist in de ontwikkeling van recreatieve onroerend goed projecten in Zeeland, zoals hotels en vakantieresorts. Hotel De Timmerfabriek past perfect in dat plaatje. Samen met het ontwikkelteam hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt om deze ontwikkeling voor elkaar te krijgen. Dat we nu starten met de bouw en realisatie is een fantastische mijlpaal. Niet alleen voor ons bedrijf maar vooral ook voor het gebouw en de realisatie van het Scheldekwartier in Vlissingen. Het icoon dat de Timmerfabriek is, blijft behouden voor de toekomst door het succesvol een nieuwe functie te geven. Hotel De Timmerfabriek vormt straks bovendien dé hotspot van het Scheldekwartier en een geweldige, iconische en monumentale landmark aan het water. Wij zijn ontzettend trots dat wij dit project hebben kunnen ontwikkelen."

Unieke kans voor particuliere investeerders

Hotel de Timmerfabriek biedt particulieren de mogelijkheid te investeren in één of meerdere Loft hotelappartementen, Court lodges of zogenaamde Cubes tegen een rendement van 4,5 - 6% netto per jaar en het plezier van eigen gebruik. Deze interessante formule bleef onder beleggers niet onopgemerkt; de verkoop verloopt zeer succesvol. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure; “De afgelopen periode hebben wij veel geïnteresseerden in de Timmerfabriek mogen ontvangen voor een 1-op-1 rondleiding. Net als wij waren ook zij zeer gecharmeerd en onder de indruk van dit fantastische pand. Bij de verbouwing blijft het fenomenale industriële karakter gehandhaafd en wordt er gebouwd met respect voor de originele architectuur.” Investeerders in Hotel De Timmerfabriek worden eigenaar van een compleet ingericht loft-appartement. Tevens worden de kopers volledig ontzorgd middels de succesvolle verhuur- en beheerformule van hotelorganisatie Kloeg Collection. Ook zijn er uitstekende mogelijkheden voor eigen gebruik

Foto bovenaan, v.l.n.r. Alexander Snoodijk & Joris Jobse (Team Leisure), Gert-Jan Dronkers (Bouwgroep Peters), Paul Huges & Joeri Beekman (Team Concepts), Michel Kloeg (Kloeg Collection), Wethouder John de Jonge & Hans van Houdt (Gemeente Vlissingen)

Overig nieuws