Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de typische Twentse smaak.

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk – de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn – door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze met het organiseren van het Twentebal, de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Culinaire avond

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit de omgeving van de rivier de Dinkel die vlak langs De Lutte stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ree uit de Twentse bossen ook niet. Daarnaast wordt er lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met passie gemaakt door buurvrouw Pauline, trotse eigenaresse van een tiental koeien. We kunnen de koeien bijna zien lopen vanuit het raam in de keuken van het restaurant.”

Kunstwerken

Natuurlijk zorgen de chefs ervoor dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een zwaar ondergewaardeerde wijn die het verdient om geproefd te worden.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: