Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de typische Twentse smaak.

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk – de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn – door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze met het organiseren van het Twentebal, de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Culinaire avond

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit de omgeving van de rivier de Dinkel die vlak langs De Lutte stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ree uit de Twentse bossen ook niet. Daarnaast wordt er lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met passie gemaakt door buurvrouw Pauline, trotse eigenaresse van een tiental koeien. We kunnen de koeien bijna zien lopen vanuit het raam in de keuken van het restaurant.”

Kunstwerken

Natuurlijk zorgen de chefs ervoor dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een zwaar ondergewaardeerde wijn die het verdient om geproefd te worden.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: