Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

24 juli 2014
Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

Nieuw in Waldorf Astoria Amsterdam: Summer Menu in de Peacock Alley. Executive Chef Sidney Schutte creëerde licht verteerbare, frisse gerechten voor een zomerse lunch of diner in
de informele sfeer van Peacock Alley. Op de menukaart onder meer de Waldorf steak tartare in een originele versie van de Chef, geserveerd met een zomerse salade met venkel en Amsterdams zuur. In de op de huid gebakken Rode mulfilet met gegratineerde macaroni en geconcentreerde schaaldierensaus is de zomer perfect in balans. En proef de zomer in een mooi Ribstuk van melkkoe met gepofte sjalotten en zwarte peperhollandaise. Voorgerechten in het Summer Menu Peacock Alley kosten vanaf 16 euro en hoofgerechten vanaf 23.50 euro.

*Sidney Schutte*
Sidney Schutte heeft zich in korte tijd in Waldorf Astoria Amsterdam al bewezen door zijn subtiele kookstijl en verfijnde smaakpalet – geworteld in de traditie van De Librije in Zwolle en verder ontwikkeld onder invloed van zijn tijd in Hongkong. In Waldorf Astoria Amsterdam is ook het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam gevestigd.

"*MEER LEZEN OVER CHEFS? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=chef&x=zoeken

*Over Waldorf Astoria Amsterdam*
Het op 1 mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen aan de Herengracht 542 – 556 vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en tal van exclusieve voorzieningen, zoals de Guerlain Spa en het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws