Tevredenheid over hotels in cijfers

14 december 2015
Tevredenheid over hotels in cijfers

Het is een waar fenomeen: hoewel de tevredenheid over hotels al jaren constant toeneemt, is deze de laatste tijd wel opmerkelijk veel gestegen. Hoe
dat kan en in welke stad de hotels met de beste prijs-kwaliteitsverhouding liggen, kunt u lezen op de gratis boekingsportal HOTEL INFO waar klanten hun ervaringen delen.

*Meer concurrentie*
Sinds een aantal jaar neemt de tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van Nederlandse hotels langzaam toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar beoordelingen van gasten. Hierbij zijn twee factoren doorslaggevend. "Ten eerste zorgen hotelboekings- en beoordelingsportals voor een duidelijk overzicht. Ten tweede richten hoteleigenaren zich meer op hun gasten vanwege de sterkere concurrentie", legt Jörg Malang uit, Managing Director bij HOTEL INFO.

*Meer tevreden bij lagere prijzen*
Tegenwoordig is de score voor Nederlandse hotels met een stijging van 0,4 punten naar 7,03 beduidend hoger. Daarnaast is het serviceaanbod verbeterd, waardoor dit jaar ook de prijzen voor hotelovernachtingen zijn gedaald. In september daalden de overnachtingskosten in Nederland volgens de berekeningen van HOTEL.INFO met ongeveer 2%. Hier valt uit te concluderen dat hotelgasten tevredener zijn als de prijzen dalen, want ze hoeven minder te betalen voor dezelfde diensten en kunnen zich dus meer veroorloven voor hetzelfde geld.

*Den Haag staat op 1 met de beste prijs-kwaliteitverhouding*
Boekingsklanten krijgen het meeste hotel voor hun geld in Den Haag. Met een score van 7,27 punten staat de regeringsstad op de eerste plek, vergeleken met de andere grote Nederlandse steden. De tweede en derde plaats zijn voor Rotterdam (7,04) en Eindhoven (6,82).
In Amsterdam (6,68) en Utrecht (6,46) is de prijs-kwaliteitsverhouding minder aantrekkelijk.

*Praag op nummer 1*
Met een beoordeling van 6,68 punten staat Amsterdam er ook in de Europese ranglijst niet zo goed voor en is de hoofdstad ten opzichte van vorig jaar zelfs twee plaatsen gezakt. Praag heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding en staat daarom op nummer 1. De gouden stad met vele toeristische hoogtepunten staat met een score van 8,20 punten ruim boven Lissabon (8,04). In Londen (6,71) en Moskou (6,69) is er net als in Amsterdam nog ruimte voor verbetering.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws