Thailand maakt van Phuket 'quarantaine-eiland'

Auteur: David Bakker
Internationaal 30 juli 2021
Thailand maakt van Phuket 'quarantaine-eiland'

Na meer dan 15 maanden afgesloten te zijn geweest van internationale toeristen, krijgen hoteliers in Phuket nu een glimp te zien van hoe herstel eruit zou kunnen zien.

Tot 1 juli moesten reizigers die Thailand binnenkwamen 14 dagen doorbrengen in een quarantainehotel bij aankomst, wat de overgrote meerderheid ervan weerhield om überhaupt te komen, maar het nieuwe 'Sandbox' programma van de Thaise regering zal volledig gevaccineerde internationale reizigers toestaan Phuket te bezoeken zonder door die procedure te hoeven gaan.

14 dagen

Na twee weken op het eiland Phuket, zullen gasten vrij zijn om de rest van het land te bezoeken, in theorie althans. In zekere zin worden de toeristen in quarantaine gezet op het eiland. Tijdens de twee weken dat de toerist op Phuket verblijft, is hij of zij vrij om zich te bewegen. Veel vluchten zullen in de komende periode direct naar Phuket vliegen in plaats van de gebruikelijke stop in Bangkok.

Vanaf 1 augustus mogen buitenlandse bezoekers aan Phuket andere toeristische trekpleisters bezoeken - waaronder Koh Samui, Railay Bay in Krabi en Khao Lak - na zeven in plaats van de oorspronkelijke veertien dagen in Phuket.

Overig nieuws