The Slaak Rotterdam, het nieuwste konijn uit de hoge hoed van Odyssey Hotel Group

29 mei 2019 | Thijs Jacobs

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel by Marriott International opent in het monumentale ‘Slaakhuys’. Odyssey Hotel Group is huurder van het pand. Deze voormalige drukkerij van ‘Het Vrije Volk’ is omgebouwd tot design boutique hotel en biedt 74 ruime kamers, Restaurant & Bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Vanaf juli 2019 kunnen gasten hier de charme van de jaren '50 ervaren in combinatie met al het hedendaagse comfort.

Het Slaakhuys, ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter, werd gebouwd op de ruïnes van het voormalige pand van de Nederlandse Krant ‘Voorwaarts’, dat verwoest werd op 14 mei 1940 tijdens het bombardement op het centrum van Rotterdam. De bouw van Het Slaakhuys werd in 1954 voltooid. Vanaf dat moment deed de krant ‘Het Vrije Volk’ zijn intrede in het pand. ‘Het Slaakhuys’ is een icoon binnen de Rotterdamse architectuur en werd in 2010 officieel geregistreerd als wederopbouwmonument.

Terug naar de jaren '50

Het jaren '50 interieur brengt contrast aan het no-nonsense en kubistische karakter van de architectuur van het gebouw. Het design kenmerkt zich met strakke lijnen, constructieve accenten met afwisseling in kleur, behang met prints en het gebruik van materialen zoals marmer, hout en messing. Deze experimentele jaren 50 stijl, met archetypische vormen en materialen, creërt een gevoel van warmte en luxe.

Alle kamers hebben een badkamer met regendouche, apart toilet en zijn voorzien van de hedendaagse technologie, zoals interactieve 49'' TV, Mobile check-in en Mobile Key Room Entry. Ervaar de ruime lay-out met comfortabele bank, loungestoel en eettafel van The Slaak Loft. Voor ultiem comfort, geniet van het bad en het balkon van The Slaak Executive en beleef onze karakteristieke suites met aparte slaapkamer; The Slaak Suite.

Prachtig restaurant

Restaurant & Bar Didot34, vernoemd naar het lettertype van de krant, vervaagt de grenzen tussen flexwerken, ontbijt, lunch, diner en borrel middels het ‘fourth meal’ concept: kleine internationale gerechten die je gedurende de hele dag kan bestellen. Didot34 biedt een levendige sfeer en viert de jaren 50 met een actieve programmering zoals de ‘Jazz34’ Nights, ‘On the Records’ Vinyl Sessions en de ‘Sunday Brunch’. De Upper Bar van Didot34 biedt een ideale privémogelijkheid om gasten samen te brengen voor een netwerkevent of om iets te vieren.

In samenwerking met Enforce biedt The Slaak Rotterdam high-end personal training in de 100m2 fitnessruimte Studio34. De professionele programma’s onder toezicht van Enforce mastertrainers gaan verder dan alleen de fysieke workouts, gasten kunnen advies krijgen van voedingsdeskundigen in slimme voeding in combinatie met krachtige coaching om zo in control en balans te blijven en hun leven naar een volgend level te tillen.

The Slaak Rotterdam ligt aan de oostzijde van het centrum, aan de rand van de wijk Kralingen, en is slechts enkele minuten verwijderd van de Markthal, de Kubuswoningen en de Oude Haven. Het hotel is op steenworpafstand van verschillende tram- en metrolijnen met directe verbindingen naar het Museum District, de Kralingse Zoom en Rotterdam Centraal Station.

Paul John de Jong, Directeur Frame Vastgoed, zegt: "We zijn ontzettend trots dat we op deze plek, een beeldbepalend gebouw als Het Slaakhuys, in ere hebben kunnen herstellen. We zien het als een eervolle toevoeging aan de stad Rotterdam."

Melle van Uden, General Manager The Slaak Rotterdam vult aan: "In de periode dat ‘Het Vrije Volk’ in ‘Het Slaakhuys’ gevestigd was, heeft het een belangrijke rol vervuld voor de lokale gemeenschap. Nu, getransformeerd tot een design boutique hotel, zal het haar rol als ontmoetingsplek opnieuw vervullen."

Over Odyssey Hotel Group

Odyssey Hotel Group Holding (OHG) is de eigenaar van The Slaak Rotterdam, a Tribute Porfolio Hotel. OHG is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2012 en ontwikkelt en exploiteert hotels. Als geautoriseerde franchisenemer van Marriott International heeft OHG momenteel hotels in Nederland, Duitsland en Finland met Marriott-merken zoals Autograph Collection, Marriott Hotels, AC Hotels by Marriott, Delta Hotels, Moxy en Tribute Portfolio. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: