The Social Hub doneert 1 procent van jaaromzet aan nieuwe non-profit

Auteur: redactie
Inclusiviteit 23 mei 2024
The Social Hub doneert 1 procent van jaaromzet aan nieuwe non-profit Charlie MacGregor, oprichter van The Social Hub

The Social Hub kondigt vandaag de oprichting aan van de TSH Talent Foundation, een zelfstandige non-profitorganisatie geregistreerd in Nederland die zich inzet voor de ‘empowering van jonge changemakers’.

De foundation wordt gefinancierd via een belofte van de hybride hospitality pionier om jaarlijks 1 procent van de jaaromzet aan de non-profit te doneren, een primeur voor de sector. In september 2024 start de TSH Talent Foundation met een pan-Europees beurzenprogramma voor kansarme studenten.  

Kansen zijn een recht voor iedereen

De TSH Talent Foundation is opgericht vanuit de overtuiging dat kansen een recht voor iedereen moet zijn, en geen voorrecht. Het is bedoeld om talent te helpen, met name changemakers die voor grote uitdagingen hebben gestaan en hun ervaring hebben omgezet in een ongekende motivatie. Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Social Hub: “Ik ben ongelooflijk trots om de TSH Talent Foundation aan te kondigen, ontworpen rond twee thema's die dicht bij ons hart liggen: onderwijs en inclusiviteit.” 

Hij voegt eraan toe: “Bij The Social Hub verwelkomen we elk jaar mensen van meer dan honderd nationaliteiten, waaronder professionals, studenten, hotelgasten en lokale bewoners. Met ons eerste beursprogramma voegen we aan deze gemeenschap kansarme studenten toe. Studenten die zonder hulp geen toegang zouden krijgen tot hoger onderwijs en huisvesting in grote Europese steden. Met de TSH Talent Foundation nemen we vol trots een leidende rol aan en om in mijn moedertaal te blijven; ‘putting our money where our beliefs are’. We hopen hiermee ook de rest van de sector te inspireren om een doel in daden om te zetten.”

Het programma van de non-profit

De stichting is naar verwachting eind 2024 volledig operationeel en start vanaf september met het ‘Changemaker Scholarship Program’. Een programma dat 75 individuen ondersteunt in drie belangrijke thema’s: huisvesting en ontwikkeling, middels all-inclusive accommodatie op een van de locaties van The Social Hub, en deelname aan programma's voor professionele ontwikkeling en bijscholing. Persoonlijke groeimomenten door mogelijkheden voor mentorschap, vrijwilligerswerk, mentale en fysieke ondersteuningsdiensten en sociale en culturele ervaringen.  Connecties en samenwerkingen via activiteiten gericht op het bouwen van een netwerk en deelname aan een actief alumni netwerk. Het programma is gebaseerd op een succesvolle pilot van The Social Hub die in 2023-2024 werd uitgerold. Toen woonden, connecten en studeerden 14 individuen afkomstig uit landen als India, Libanon en Oekraïne in hubs in heel Europa.

Frank Uffen, Managing Director Community & Partnerships van The Social Hub, neemt de rol van voorzitter van TSH Talent Foundation op zich. “Via de TSH Talent Foundation bieden we een unieke, transformerende ervaring aan voor getalenteerde en gemotiveerde individuen.  We hopen met ons programma de ambitie van de changemakers nog verder aan te wakkeren en daarmee samen een rechtvaardigere en inclusievere wereld te creëren.  Ik kijk ernaar uit om de organisatie de komende maanden op te zetten en in contact te komen met gelijkgestemde stichtingen, instellingen, bedrijven en individuen die geïnteresseerd zijn in samenwerking om onze initiatieven verder op te bouwen.”

The Social Hub x social impact

Naast de oprichting van de TSH Talent Foundation blijft The Social Hub twee belangrijke, eerder aangekondigde, key-programma’s uitrollen als onderdeel van de missie voor sociale impact:

De eerste is de Better Society Academy, een reeks masterclasses die de volgende generatie sociale changemakers versterkt. De drie meerdaagse persoonlijke sessies zijn bedoeld om enkele van de meest urgente kwesties van deze tijd uit te lichten. Deelnemers krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan een programma dat stof biedt tot nadenken, ondersteund door inspirerende vakexperts. Elke Masterclass is mede ontworpen door leerervaringspartner Hyper Island en brengt een dynamische groep individuen samen om nieuwe en praktische vaardigheden te leren en te netwerken met buitengewone collega's die eveneens het verschil willen maken in de wereld. De eerste vindt plaats in The Social Hub Wenen op 28-31 mei en heeft een opmerkelijke line-up van sprekers, waaronder artiest en stem voor verandering Conchita Wurst, dichter en cabaretier Alok, de minister van Justitie van Oostenrijk Alma Zadić, en meer. The Social Hub biedt dertig beurzen aan voor deelnemers met een financiële achterstand.  

De tweede is een strategische samenwerking met Talent Garden, dat eerder dit jaar startte met een pilotproject in de hubs van Amsterdam, Florence en Wenen. Geboren uit een behoefte binnen de co-working- en studentengemeenschap, biedt het ‘skill sprints’ aan die speciaal voor dit project zijn gecreëerd. De skill sprints geven deelnemers toegang tot een op maat gemaakt lesprogramma gericht op het ontwikkelen van competenties die bijdragen aan hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Het gaat om programma’s als: Authentiek Leiderschap, Digitale Marketing, Ondernemerschap Boost, Financiële Fitness, Praktische AI, Productiviteitsmaster en nog veel meer. Tot nu toe hebben 155 deelnemers aan het programma deelgenomen, waarbij bijna 90 procent na deelname aangaf een nieuwe vaardigheid te hebben geleerd. Een volledige implementatie van het project wordt momenteel gepland en is naar verwachting in 2026 op alle locaties van The Social Hub geïmplementeerd.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws