The Student Hotel groeit naar 10.000 kamers

31 oktober 2014
The Student Hotel groeit  naar 10.000 kamers

The Student Hotel kondigt een grote kapitaalinjectie aan om uit te breiden in Europa. Er is 150 miljoen euro toegezegd door Perella Weinberg
Real Estate, zodat de in Amsterdam gevestigde 'student accommodation provider' uit kan breiden en aan de vraag uit de markt kan voldoen.

*'Leading' hotelmerk*
The Student Hotel heeft op dit moment vier vestigingen in de Benelux. Door de kapitaalinjectie kan het bedrijf uitgroeien tot een 'leading' Europees hotelmerk en huisvester voor studenten.

*Expansie*
De expansiestrategie richt zich onder meer op Parijs, Londen, Madrid, Barcelona, Berlijn, Frankfurt, Brighton, Edinburgh en Dublin. De 'Millennial-generatie' is de belangrijkste doelgroep van The Student Hotel. Een doelgroep die in toenemende mate flexibele woonruimte zoekt. Volgens de OECD is de het aantal internationaal mobiele studenten toegenomen van 2,1 miljoen in 2000, naar 4,5 miljoen in 2011. In 2020 zal dit aantal opgelopen zijn naar 7 tot 8 miljoen. Er is nu al een tekort aan woonruimte voor studenten, dus de uitbreiding van The Student Hotel is niet uit de lucht gegrepen.

*Trouw/Parool Tower*
De eerste aanwinst uit het partnership is de Trouw/Parool Tower in Amsterdam, een voormalig krantengebouw dat wordt getransformeerd naar een 'flagship' 574 kamers tellend hotel, inclusief alle denkbare faciliteiten. The Student Hotel zal eind 2015 2200 onder zijn beheer hebben zelfs doorgroeien naar 10.000 kamers tegen 2020.

~Thijs Jacobs~


Overig nieuws