Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

7 december 2012
Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Deze vijfde tip gaat over het nut van kerstpakketten geven.

*Kerstpakket motiveert*
In tijden van crisis, zijn werknemers vaak erg blij met een extraatje. Hebt u uw personeel dit jaar nog geen geschenk in natura verstrekt? Overweegt u dan om dit alsnog te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket. Als u de overgangsregeling toepast kunt u één keer per jaar het lage 20%-eindheffingstarief toepassen, voor zover de waarde in het economisch verkeer (inclusief btw) niet meer bedraagt dan € 70. U mag ook meer geschenken verstrekken, zolang u maar onder die grens blijft. Bedragen de verstrekkingen meer dan € 70, dan kan het meerdere worden belast tegen het gebruteerde tabeltarief. Als de aparte geschenken een waarde hebben van hoogstens € 136 en de totale waarde van de geschenken per werknemer minder dan € 272 per jaar bedraagt, kunt u eventueel gebruik maken van de regeling voor kleine verstrekkingen. U mag dan het tabeltarief eindheffing toepassen. Onder de WKR valt de waarde van een kerstpakket in de vrije ruimte.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van "Mazars Accountants en Belastingadviseurs":http://www.mazars.nl/.


Roland van Gessel
(088) 277 19 10
06-28 12 54 80
"Roland.vanGessel@mazars.nl":mailto:Roland.vanGessel@mazars.nl

Overig nieuws