Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

20 september 2017 | Thijs Jacobs

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland College in Leeuwarden.

Chef-kok Aly Dioum van Ducasse Education beet het spits af met zijn masterclass ‘Culinairy Design with meat and Poultry’. Deelnemers waren niveau 4-studenten Gespecialiseerd kok (bbl: werken en leren) en hun leermeesters. Eén deur verderop volgden studenten van de nagelnieuwe dubbelopleiding Gastronoom/sommelier (ook bbl niveau 4) een aansluitende masterclass Wijn & Spijs, verzorgd door Wijnkoperij Henri Bloem.

Inspelen op vraag

Het waren de eerste masterclasses in de reeks Trends & Innovations, die Middelbare Hotelschool Friesland haar niveau 4-studenten aanbiedt. De school is daartoe een structurele samenwerking aangegaan met Ducasse; meer masterclasses volgen in de loop van dit studiejaar. Met het aantrekken van specialistische kennis speelt Middelbare Hotelschool Friesland in op de vraag naar goed opgeleide koks, sommeliers en patissiers in het hogere horecasegment. Ook leermeesters uit het bedrijfsleven deden met hun bbl-studenten mee aan de masterclasses.

Over Ducasse Education

Ducasse Education is het exclusieve opleidingsinstituut van de gerenommeerde topchef Alain Ducasse, eigenaar van meer dan twintig restaurants en negentien Michelinsterren wereldwijd. Middelbare Hotelschool Friesland is zeer verguld met de toch wel unieke samenwerking met Ducasse Education. Met de samenwerking wil de school werken aan een nog betere aansluiting van het mbo op het bedrijfsleven en haar studenten voorbereiden op een werkveld waarin zij breed inzetbaar zijn en excelleren in hun vak.

Foto: Friesland College/Els Wierenga

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: