TSH ontwikkelt hotel in Porto

Auteur: Redactie
TSH ontwikkelt hotel in Porto

The Social Hub (TSH), het voormalige The Student Hotel, heeft een overeenkomst bereikt voor een financiering van €48,75 miljoen van Santander in Portugal voor een ontwikkeling van 26.600 m² in Porto naast Avenue.

TSH zal een 13.467 m² groot hotel en studentenhuisvesting in het stadscentrum aanbieden, met 305 kamers, samenwerkingsruimten, restaurants en bars, vergader- en evenementenruimten, een fitnessruimte en een zwembad op het dak. De bouw is begonnen en de opening is gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Charlie MacGregor, oprichter en CEO van TSH, zei: "We zijn erg enthousiast om aan te kondigen dat we de financiering voor de ontwikkeling van ons hotel in Porto rond hebben gekregen. Deze locatie toont de levensvatbaarheid van ons hybride-hospitalitymodel, want samen met de residentiële ontwikkeling van Avenue zal het echt een smeltkroes vormen van verschillende gemeenschappen die samenkomen: bewoners, studenten, bezoekers voor lang en kort verblijf. De tuin voor openbaar gebruik zal de revitalisering van het Praça do D. João I verder ondersteunen."

Naar 50 hotels

De ontwikkeling maakt deel uit van de groeistrategie van TSH, die haar aanwezigheid zal zien groeien naar 50 hotels van 25 hotels in eigendom op dit moment. De huidige pijplijn van TSH in Portugal omvat verder een ontwikkeling in Lissabon, terwijl TSH ook kijkt naar aanvullende mogelijkheden in de markt.

TSH's kenmerkende hybride gastvrijheidsmodel bleek veerkrachtig tijdens de pandemie, aangezien TSH in staat was de toewijzing van kamers aan studenten aanzienlijk te verhogen toen vrijetijds- en zakenreizen drastisch afnamen, waardoor een sterke bezettingsgraad werd bereikt en TSH cashpositief bleef. Nu de hotel- en reismarkt zich sterk herstelt, profiteert TSH van een sterke zomeractiviteit, terwijl de studentenboekingen voor het academisch jaar 22/23 al recordhoogten bereiken.

Overig nieuws