Twee Le Marin Hotels openen in het voorjaar

Auteur: Redactie
Hotelketens 12 januari 2021
Twee Le Marin Hotels openen in het voorjaar

Comfort met een gouden randje en een service waar je u tegen zegt. Tel daar een eigenzinnige no-nonsense attitude bij op en je hebt in een paar woorden de essentie van het Rotterdamse Le Marin Hotels te pakken. Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin, openen beide in het voorjaar van 2021.

Recht door zee

Beide hotels zijn, op een steenworp afstand van elkaar, gevestigd in Middelland; een van de weinige vooroorlogse wijken in Rotterdam die nog in stand is gebleven. Het verhaal was er dus al, maar never judge a book by its cover. De authentieke panden bieden namelijk onderdak aan een flinke portie luxe en hedendaagse elegantie. Aan twee warme, sfeervolle thuishavens – met een stevig karakter. Daar waar de hoofdrol is weggelegd voor een eclectische mix aan gasten. De (inter)nationale citytripper, de middelbare kunstliefhebber of die ene designliefhebster die niet kan wachten de Maasstad voor te stellen aan haar moeder; allen ploffen ’s avonds voldaan neer op een van de comfortabele bedden. Doordat Le Marin en Le Petit Marin beide te vinden zijn in stadsdeel Delftshaven in Rotterdam-West, heb je even – of wat langer – het gevoel als echte 010’er door het leven te gaan. Daarnaast liggen beide hotels op nog geen kwartier lopen van Rotterdam Centraal en strijk je binnen een mum van een tijd neer in de bruisende Witte de Withstraat.

Boutique gevoel

Waar het ene hotel een complete gastervaring biedt van A tot Z, verloopt het bij het andere allemaal wat flexibeler en nonchalanter. Bij Le Marin Boutique Hotel begint een verblijf standaard met een glas bubbels in de elegante bar. Het stadshotel is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip, maar ook het perfecte onderkomen voor de creatieveling die graag nieuwe inspiratie op doet bij de Rotterdamse musea en voor dat hardwerkende stel dat geheel zonder plannen even lekker wil rechargen. Een high-end service staat hoog in het vaandel bij Le Marin. De dag begint met een uitgebreid ontbijt en een stadsplattegrond die al klaarligt. In de namiddag, of misschien al eerder, is het nagenieten met een goed glas wijn en een plank vol charcuterie – met een beetje mazzel in het zonnetje op het terras. 

Bij Le Petit Marin ervaar je hetzelfde boutique gevoel en dezelfde service, maar in een andere vorm. Net iets meer laidback. Het hotel is bij uitstek dé plek voor de explorer voor wie vrijheid een groot goed is en die dan ook graag zelf de touwtjes in handen heeft. Dus is het ontbijt van een iets kleiner formaat voor on-the-go of in bed en staan alle hapjes en drankjes die bij Le Marin op de kaart staan, binnen no-time voor de deur met dank aan de roomservice. Liever op pad met het hele gezin? De familiekamers van Le Petit Marin zijn van alle gemakken voorzien. Omdat alles dus iets meer ‘Petit’ is dan bij Le Marin Boutique Hotel is ook de prijs wat kleiner. Voor beide hotels geldt overigens wel het volgende; het is op en top luxe, maar in een eigentijds jasje.  

Nautique c’est chic  

Beide hotels zijn qua design gelijk aan elkaar. Interieurontwerpster Claire Ansems nam het interieur van beide hotels voor haar rekening en werkte vooral veel met tegenstellingen. Zo weet ze woest en elegant succesvol te combineren, worden zachte materialen feilloos afgewisseld met de wat hardere en blijken ruw en tactiel prima samen te gaan. Claire Ansems raakte geïnspireerd door tatoeagelijnen – iets met stoere zeemannen en rauw Rotterdam – en ontwierp verschillende patronen en een lichtprogramma met dit gegeven in het achterhoofd. Ook is er hier en daar een subtiele verwijzing te vinden naar het maritieme karakter van de havenstad. Voor het design gebruikte ze voornamelijk donkere kleuren die de hotels een onderscheidend karakter geven en gasten het gevoel geven te baden in luxe en echt even weg van huis te zijn. In totaal heeft Claire Ansems vijf verschillende type kamers ingericht; van junior suite tot family room.          

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

                                           

Overig nieuws