Tweede Meininger hotel op komst

12 december 2013
Tweede Meininger hotel op komst

Amsterdam krijgt een tweede Meininger hotel. Het hotelbedrijf en Provast hebben een langjarige huurovereenkomst getekend voor een hotel in de Amsteltower, vlakbij
het Amstelstation.

*165 kamers*
De gemeente Amsterdam selecteerde Provast om een mixed-use gebouw te ontwikkelen met daarin zowel ruimte voor residentie als hotel. Het hotel krijgt 165 kamers en komt op in totaal 7.500 m² van de Amsteltower.

*Stedelijke reiziger*
Navneet Bali, CEO bij Meininger Hotels, licht toe: “Meininger is een uniek hybride hotelconcept. Het hotel naast het Amstelstation is een belangrijke stap voor onze uitbreiding in Europa. Het doel van Meininger is om in elke hoofdstad van Europa een ‘urban traveller’s home’ te runnen. De locatie Amstelstation past hier naadloos bij.”

*Vlot tempo*
Hans de Jong, partner bij Provast, vult aan: “Meininger Hotels heeft een doordacht concept en ontwikkelt zich razendsnel door heel Europa. Wij zijn erg blij om dit project met Meininger te kunnen realiseren. Door de combinatie van een woontoren met een hoogte van 100 meter en het Meininger Hotel krijgt de Amsteltower een ijzersterke identiteit.”

*Investering*
Het wordt het tweede hotel van de van origine Duitse keten in Amsterdam. In 2012 opende Meininger haar eerste vestiging in Amsterdam, City-West. Berkenholt Vastgoed adviseerde MEININGER Hotels bij deze aanhuur. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa 70 miljoen euro. Het hotel zal in 2017 of 2018 open gaan.

~Artist impression: Provast~

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws