Update: Bocuse d'Or

29 mei 2015 |
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid
van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van gesprek.

Foto: Jan Smink deed in januari namens Nederland mee aan de wereldfinale in Lyon. Hij werd negende.

Voorronde
Op maandag 15 juni vindt bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen de voorronde van de Bocuse d'Or plaats. Fenny: "In totaal hebben nu 8 jonge chefs zich aangemeld om mee te doen. Eén van hen is Kees Visser van restaurant Bij Kees uit Zierikzee. Ook "Marco van der Wijngaard":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/marco-van-der-wijngaard-beste-leerling-kok-18500/, die eerder met de Nederlandse delegatie meeging naar Lyon en daar de lunch verzorgde in het Holland Culinary House, is één van de kandidaten. Uit deze voorronde gaan er twee deelnemers door naar de Nederlandse finale."
Nederlandse finale
Fenny: "De Nederlandse finale gaan we dit jaar op een nieuwe manier neerzetten. Samen met Gastvrij Rotterdam gaan we iets heel moois presenteren. We werken met verschillende Rotterdamse partners samen om er tijdens en rond de wedstrijd een breed gastronomisch evenement van te maken. Tijdens de finale koken 5 chefs in de wedstrijdkeukens, die worden ingericht door onze partner Bakker Vakkeuken uit het Friese Berlikum. De opdracht bestaat uit het maken van een vlees (kalf) en een vis (vermoedelijk schol) gerecht. Deze opdracht maken we binnenkort bekend. Net als bij de wereldfinale in Lyon hebben de chefs 5,5 uur om de gerechten te bereiden." Het wedstrijdterrein wordt volgens Fenny een soort 'Lyon in het klein'. "We willen er echt iets moois van maken. Zo komt er een heuse wedstrijdarena met een kleine tribune, is er een VIP-deck voor onze partners en hebben we ook een business lounge. Ook voor de opening van Gastvrij Rotterdam, de presentatoren bij de wedstrijd en een aansluitend avondprogramma, hebben we ideeën."
Europese finale 2018 in Nederland
Tussen alle hectiek rondom de voorronde en de Nederlandse finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam door, is het bestuur van de Bocuse d'Or druk met het bekijken van de mogelijkheden om de Europese finale in 2018 tijdens Gastvrij Rotterdam te kunnen organiseren. Fenny: "We hebben contact gehad met de Zweden die de Europese finale in 2014 in Stockholm verzorgden. Hier hebben we veel van geleerd, vooral dat we de wedstrijd kunnen gebruiken om Gastvrij Rotterdam, de stad Rotterdam en natuurlijk de hele Nederlandse horeca (nog) meer op de kaart te zetten. Ook voor onze export zou een Europese finale geweldig zijn."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: