Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager

20 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder leiding van hun nieuwe barmanager én met een nieuw menu.

Nieuwe barmanager

Lewis Thomson is benoemd tot nieuwe barmanager van cocktailbar Super Lyan. De in Edinburgh geboren Thomson is geen onbekende in de hospitalityindustrie – na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest in de bruisende barscene van Edinburgh en Londen, verhuist hij in 2016 naar Amsterdam waar hij voor cocktailbar Tales & Spirits werkt. Na zijn vele bezoekjes aan White Lyan en Dandelyan (voormalige bars in Londen van de Lyan brand) kreeg Thomson waardering voor het werk dat de Lyan-familie heeft geleverd om het cocktaillandschap te verbeteren maar tegelijkertijd respect te houden voor klassiekers uit het verleden. Thomson: "Ik kijk ernaar uit om de barscene van een stad te blijven steunen waar ik van ben gaan houden, samen met een gepassioneerd en inspirerend Super Lyan team."

Super Lyan-founder Ryan Chetiyawardana (aka Mr Lyan) laat weten: "We zijn heel enthousiast dat Lewis het Lyan-team komt versterken. Met zijn achtergrond en grote kennis van zowel Amsterdam als de wereld van cocktails, kunnen we niet wachten om onze gasten weer te verwelkomen in Super Lyan!"

Nieuw menu

Onder leiding van Thomson lanceert Super Lyan bij de heropening tevens een compleet nieuw cocktailmenu. Het herinterpreteren van het bekende is én blijft leidend bij Super Lyan en is de basis voor iedere cocktail op het nieuwe menu.

Voor de creatie van het menu heeft het Lyan team gekeken naar hun eigen guilty pleasures en hier een Lyan-twist aangegeven. Zo is er de Espresso Martini ‘61 - een Espresso Martini met Rye Vodka, Espresso en Kvass likeur – en de Tripped Gimlet – een Gimlet met twee soorten Gin, Bols Genever en kiwi en limoen cordial. Ook zijn er twee nieuwe cocktails van de tap, namelijk de Amaretti Sour – met Johnnie Walker Red & Black Label, amaretti en toasted bitters - en de East 8 Straight up – met Vodka, Aperol, lychee en passiefruit. Verschillende cocktails zijn tevens te bestellen als boozeless versie, waarbij de alcohol wordt weggelaten maar het smaakprofiel gelijk blijft. Naast de nieuwe cocktail-creaties kun je ook gewoon kiezen voor bier of een goed glas wijn en staan er verschillende bites op het menu.

Met het nieuwe menu maakt Super Lyan cocktails voor iedereen toegankelijk. De complexiteit van de cocktails spreekt echte cocktailliefhebbers aan maar ook voor gasten die liever voor meer bekende, minder complexe cocktails kiezen is er ruim voldoende keuze.
Super Lyan heropent haar deuren op 26 augustus en is geopend vanaf 17.00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: