Uw hotel in Paleis van Justitie?

5 mei 2014
Uw hotel in Paleis van Justitie?

Op 3 mei 2014 startte het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) de openbare verkoop van het voormalig Paleis van Justitie aan de Prinsengracht 432-436 in Amsterdam. Het gebouw
dateert uit 1664 en 1864 en heeft ruim 175 jaar dienst gedaan als het Gerechtshof van Amsterdam. Het is een tijdloos, iconisch gebouw gesitueerd aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. De ruime vertrekken, de brede gangen en de hoge plafonds geven het voormalige Paleis van Justitie een unieke klassieke atmosfeer. De totale bruto vloeroppervlakte van ongeveer 15.000 m2 is verdeeld over vijf bouwlagen en een souterrain. Het gebouw met een imposante gevel van ongeveer 125 meter langs de Prinsengracht, staat op eigen grond.

*Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling*
De huidige bestemming is ‘Gemengd - 2’. Het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam kan gebruik maken van haar wijzigingsbevoegdheid binnen het huidige bestemmingsplan. De gemeente hecht aan een goede en duurzame toekomstige invulling van dit karakteristieke gebouw. Voor de deelnemers heeft de gemeente daartoe een proces ingericht om al tijdens de verkoopprocedure te kunnen faciliteren.

*Verkoopprocedure*
Het gebouw wordt op 29 januari 2015 onder toezicht van mr. R.A. Spit van notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verkocht bij openbare inschrijving met een voorselectie. Het RVOB heeft DTZ Zadelhoff opdracht verstrekt om de verkoop van dit unieke object te begeleiden.
Van 3 mei t/m 13 juni 2014 kan het digitale biedboek aan worden gevraagd. Hierin bevindt zich uitgebreide informatie over het gebouw en de procedurebeschrijving van het verkoopproces. Het biedboek is tegen betaling van € 75,- te verkrijgen via "www.biedboek.nl.":http://www.biedboek.nl

*Contact en informatie*
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met drs. Mees Besselaar MRE of ir. Vincent Huizinga MRE MRICS RT van DTZ Zadelhoff. Bezichtiging is uitsluitend mogelijk voor belangstellenden die een exemplaar van het biedboek hebben gekocht. Via de site "www.amsterdam-palace-prinsengracht.com":http://www.amsterdam-palace-prinsengracht.com is het mogelijk om een virtual tour door het gebouw te maken.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws