Uw hotel in villa van Joseph Luns?

31 augustus 2015
Uw hotel in villa van Joseph Luns?

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt een monumentale stadsvilla aan Plein 1813 nummer 2 in Den Haag via een veiling. De villa was het woonhuis
van toenmalig minister Joseph Luns. Later werd het een kantoor.

*Voor het eerst*
Het is voor het eerst dat het Rijksvastgoed een veiling organiseert om een pand te verkopen. De veiling is op 24 september, zowel in het pand zelf als via internet. Voor serieuze geïnteresseerden is er op donderdag 10 september een kijkdag. De veiling wordt uitgevoerd door Troostwijk Vastgoed.

De villa is geschikt voor zakelijk gebruik (o.a. kantoor, hotel, dienstverlening), maar ook als woonhuis.

*Nieuwe bestemming*
Het Rijksvastgoedbedrijf zorgt voor de gebouwen die het Rijk nodig heeft, zoals kantoren, gevangenissen, rechtbanken, kazernes en musea. Gebouwen die niet meer nodig zijn, gaan op een professionele manier in de verkoop zodat ze een nieuwe bestemming kunnen krijgen.
Meestal gaat de verkoop van het vastgoed met inschrijvingen. Geïnteresseerden doen dan één keer een bod, en degene met het hoogste acceptabele bod krijgt de koop. Daarnaast experimenteert het Rijksvastgoedbedrijf met nieuwe verkoopmethoden. Zo kunnen partijen het initiatief nemen een bod te doen op vastgoed dat nog niet officieel te koop staat. Bij minder courante objecten kunnen biedingen onder voorwaarden toegelaten worden; voor gewilde panden kan een veiling een geschikt instrument zijn.

Nadere informatie op "www.biedboek.nl/realestate/view/37/plein-1813-2-te-den-haag":http://www.biedboek.nl/realestate/view/37/plein-1813-2-te-den-haag

Overig nieuws