Vakantieresort Hof van Saksen investeert in exclusieve waterpret

3 april 2017 | Thijs Jacobs

Het luxe resort Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, innoveert met de bouw van drie sensationele indoor waterglijbanen waarvan er een de grootste indoor waterglijbaan ter wereld is. Vanuit een hoge toren kunnen gasten op spectaculaire wijze afdalen. De drie glijbanen, waarvan twee bandenglijbanen, worden komend najaar in gebruik genomen.

Aan de top

De nieuwe waterglijbanen zijn zo spectaculair dat ze echte ontdekkingen zijn in de wereld. Nergens anders vind je zulke unieke waterglijbanen voor het hele gezin: de grootste glijbaan is een vierpersoons bandenglijbaan en biedt daarmee een echte familiebeleving. De grootste indoor glijbaan ter wereld heeft een ‘trechter’ met een diameter van 19 meter. De tweede glijbaan, met een hoogte van 18,5 meter, is de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is gericht op snelheid en zal de echte waaghalzen aanspreken. Bekroonde architect Cor Kalfsbeek ontwierp samen met K3H Architecten het nieuwe gebouw en de glijbaantoren passend bij de bestaande Havezate.

“We creëren de ultieme beleving voor onze gasten, een exclusieve ervaring die helemaal past bij Hof van Saksen. Met deze innovatie verstevigen we onze toppositie in de branche. De combinatie van deze glijbanen is uniek en zal zowel jong als oud aanspreken. Met de komst van deze bijzondere waterglijbanen bieden we ook juist de oudere kinderen een buitengewone ervaring. Families met kinderen van alle leeftijden kunnen bij ons samen genieten van een exclusieve vakantiebeleving,”aldus Roland Rozenbroek, general manager van Hof van Saksen. “In de afgelopen jaren hebben al vele vernieuwingen en innovaties plaatsgevonden in de boerderijen, de faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven. We investeren continu om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal kunnen genieten. Hof van Saksen is de afgelopen jaren sterk gegroeid qua bezetting en gastwaardering.”

Duurzaamheid

Bij de realisatie van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik.  De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Blijf op de hoogte en volg de bouw van de drie waterglijbanen, de toren en het nieuwe zwembadgebouw live op www.hofvansaksen.nl/waterwereld

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: