Van der Valk in Utrecht aangekondigd

10 juli 2012
Van der Valk in Utrecht aangekondigd

Onis Vastgoed ontwikkelt het eerste hotel Van der Valk in de stad Utrecht. Het nieuwe hotel met circa 180 kamers en congresfunctie komt op een zichtlocatie aan de A12 en moet in 2015 open gaan.

Het te bouwen hotel krijgt een parkeerkelder voor ongeveer 330 auto’s. Op de bovenste verdieping, boven de 70 meter, wordt een skybar gerealiseerd die uitzicht biedt op de Domstad.

*Langgekoesterde wens*
Met de bouw van een hotel in Utrecht gaat een langgekoesterde wens van Van der Valk Hotels in vervulling. Het is het eerste hotel van Van der Valk in de stad Utrecht. In de nabije omgeving bevinden zich hotels van Van der Valk in De Bilt, Houten en Vianen.

*Hotelmarkt houdt zich staande*
Hoewel steeds meer structureel leegstaande kantoren worden omgebouwd naar hotel, is in dit geval sprake van herontwikkeling. Het bestaande verouderde gebouw wordt gesloopt en er wordt een nieuw gebouw voor in de plaats gezet, met functieverandering.

Onis Vastgoed en Reggeborgh Vastgoed hebben met Van der Valk Hotels een koopovereenkomst gesloten voor de bouw van een hotel met congresruimte in Utrecht. Het complex met een oppervlakte van circa 29.000 vierkante meter zal begin 2015 verrijzen aan de "Winthontlaan":https://maps.google.nl/maps?hl=nl&client=firefox-a&q=winthontlaan+utrecht&ie=UTF-8.

~Frank Lindner~

Overig nieuws